Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Barran la centrala de Tricastin fins a la fin de decembre

EDF barrarà cinc reactors nuclears, dont dos de Triscastin, a la demanda de l’ASN, qu’a detectat de maladobats. A l’ora d’ara, i a en França 21 reactors barrats sus 58

| Sancio83
Electricitat de França (EDF) barrarà cinc reactors nuclears, dont dos de la centrala de Triscastin, a la demanda de l’Autoritat francesa de Seguretat Nucleara (ASN). La centrala nucleara del Daufinat aviá ja dos autres reactors arrestats, e per tant la centrala ven indisponibla fins a la fin de decembre, çò rapòrta La Provence.
 
L’ASN ordenèt l’arrèst de cinc reactors nuclears, suls 58 que i a dins tot l’Exagòn, per menar a bon tèrme una inspeccion, après aver detectat de maladobats de certanas cuvas sortidas de l’usina Areva, qualques unas de grèvas segon BFM TV. Certans fonses primaris d’aqueles generadors fabricats per Areva en Borgonha, o per JCFC en Japon, poirián presentar una zòna de concentracion importanta en carbòni, qu’aflebís lors proprietats mecanicas.
 
 
Amb aquel darrièr barrament, al total i a ja 21 reactors barrats dins l’estat francés, tota una revirada per Areva e per EDF. L’ivèrn va començar amb un demesiment de reactors nucelars, e mai s’es la sason ont se consuma mai d’electricitat.





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
2.

EDF e coma l'òme que a flor e a mesura que monta dins l'arbre se vei que porta pas de calçon.

  • 0
  • 0
Lo raiòu Cevenas
1.

Fai un brave sassic qu'auriam degut entamenar la transicion energetica, saique una quarantenada d'ans ! Mès i a tròp d'enterès en jòc !
Dinc un contèxte de guèrra economica enternacionala, sariá daumatge qu'ERDF faguèsse quincanèla !
Per nòstre govèrn, fai besonh préner suènh de las locomotivas que mantenon França dinc la competicion. Se foton pas mau de l'enterès popular collectiu e vòlon encara mens sosténer d'iniciativas d'autoproduccion energetica, iniciativas totalament en defòra de lur amira.

Los ciutadans devon pensar e préner en mans lur destinada, sostenguts per los òlis locaus mai regionaus. Butar queles elegits d'entrincar una politica ambiciosa d'estauviament d'energia e d'ajuda als projècts de produccion autonòma d'electricitat.
Caucanha per los projècts faraonics eolians e fotovoltaïcs de la Santa Companhiá e de sas filialas !
Volèm pas de guèrra economica enternacionala ni mai faire los profièchs de l'Estat.

Volèm viure chascun per nòstra familha, per nòstra comunautat, èstre solidaris a nòstra mesura, mès segurament pas èstre servidors d'un poder etatic e d'un poder mondiau ! Es pas aquò la Vida !
Quò d'aquí mai fariá un bòn tèma per la manifestacion.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article