Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Paga un èuro de mens a la redevença per l’abséncia de l’occitan als mèdias publics

Fins ara, l’administracion li a pas res dich, ni a respècte de l’abséncia d’occitan als mèdias publics, ni mai li an reclamat l’èuro de mens

La redevença audiovisuala es una taxa que pagan, dins l’estat francés, las personas qu’an un televisor amb la tòca de finançar las ràdios e las televisions publicas.
 
Dempuèi 15 ans, Danís Cantornet, capmèstre de l’entrepresa de merchandising occitanista Macarèl, manda lo chèc a l’ostal de las talhas de Montpelhièr en pagant totjorn un èuro de mens. Sus l’avís de l’impòst, Cantornet indica: “Mens un èuro simbolic de retengut per la quasi abséncia d’occitan sus las televisions e las ràdios publicas”.
 
Fins ara, l’administracion li a pas res dich, ni per rapòrt a l’abséncia d’occitan als  mèdias publics, ni mai li an reclamat l’èuro de mens. “Se qualques centenats de milièrs d’occitans, de bretons, de còrses faguèsson coma ieu, benlèu las causas evolucionarián dins lo bon sens...”, çò ditz.
 

 





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Paulon Sartre
9.

Brau per l'accion coratjosa!

  • 2
  • 0
francesc palma
8.

Que pague Na Rita !

  • 2
  • 0
Reinat TOSCANO LO VAU
7.

#4 En toi lu cas, per la Pòsta, li a ges de problema, tecnicament: un postier m'expliquèt un jorn que lo còdi postal e lo nom de la persona, n'i a pron per tot postier conscienciós que conoisse un pauc la sieu virada...

  • 3
  • 0
MOSCA CANHISCA "Occitanie"
6.

#5 Ieu tanpau l'ai pas, pasmens cal pensar tanben als que l'an e que l'agachan. Cal de tot per far un país.

  • 7
  • 0
Guilhèm Thomas Tolosa
5.


Francament, perqué aver una television a l'ora d'ara ? La television francesa es encara totjorn a se servir d'Arte coma alibi. Viure al país es çò meteis (quitament s'es de plan bona qualitat).

Es la tresena annada que pagarai pas l'audiovisual public. Ai pas pus de television, e convidi totes mos compatriòtas a far parièr tan te cambiar la vida.

As un-a dròlle-a ? Te cal de dessenhs animats ? Sus internet n'i a tota una tropelada e pòdes melhor contrarotlar çò qu'agacha.

Vòls picar los botons de la WiiU ? Crompa-te una carta vidèo e jòga sus ton PC = çò parièr.

I tantas alternativas a la TV ...

  • 10
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article