Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La luna plena de novembre serà la pus granda de las darrièras 70 annadas

Lo 14 de novembre que ven, se poirà veire la luna plena pus granda dempuèi 1948. Aquel fenomèn se nomena "superluna"

Lo 14 de novembre que ven, se poirà veire la luna plena pus granda de las darrièras 70 annadas. Aquel fenomèn se nomena "superluna" e se ten quan lo satellit se tròba al ser al perigèu, es a dire a la distància mai corta amb la Tèrra. Foguèt en 1948 que se vegèt pel darrièr còp la Luna talament pròcha e brilhanta. Segon los scientifics de la NASA, s’agís d’un dels fenomèns mai importants de l'an al nivèl meteorologic e se poirà pas tornar veire fins al 25 de novembre del 2034.
 
Aquò aurà d'efièches sus la Tèrra, mai que mai sus las marèas, que sián las nautas o las bassas: la Luna al perigèu aumentarà lor fòrça.
 
Se volèm observar e fotografiar la Luna vista amb sa talha maximala, cal profechar del moment de sa sortida o de son tremont. L'atmosfèra qu'envolopa la Tèrra produtz un efièch estonant que fa veire los objèctes mai grands.
 
Se t'agrada de far de fòtos, manda-nos tos imatges a la redaccion de Jornalet e diga-nos a quin endrech as presa la fòto. Publicarem las fòtos mai polidas d'aquela luna.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Hi cal pensar e la veire. Serà molt polit la veire tan grossa.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article