Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Provença: LR e FN an votat ensems una mocion antimigrants

Abans lo vòte, Marion Maréchal-Le Pen acusèt Christian Estrosi de “plagi”, car ela aviá depausat una mocion similara abans

Lo conselh regional de la region de Provença, presidit per Christian Estrosi, aprovèt lo 3 de novembre passat  una mocion contra l’aculhença de migrants. La mocion foguèt votada favorablament pel partit de govèrn regional, LR, e per l’oposicion del Front Nacional. Ça que la, abans lo vòte, la presidenta del grop FN, Marion Maréchal-Le Pen, acusèt Christian Estrosi de “plagi”, car ela aviá depausat una mocion similara abans.
 
“Aculhir mai de 1000 clandestins d’aicí a la fin de 2016 sembla a l’encòp irrealista e irresponsable”, çò anóncia lo tèxt, que prevei que los presidents dels executius locals “sián sasits” e “se pòscan opausar” a l’aculhença de migrants “clandestins” e sostenir las comunas contràrias.
 
La mocion afirma que la region “s’opausa per totes los mejans legals a l’establiment de minijunglas de Calais”. La region de Provença (nomenada Provença-Alps-Còsta d’Azur) a solament de conselhièrs regionals drechistas e ultradrechistas.






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tarrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Doncs que no vagin a viure enlloc, ja que els farien el mateix.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

La diferència entre los fachas del FN e los altres, es que los fachas volen que l'Imperi guanhe la guerra de Siria e que l'imperi pose missils contra Rússia, los demòcratas volen que s'acavi la guerra e que torne la patz.

  • 0
  • 0
l\'aucèu de Babèu
1.

saludarai l'union sacrada au consèu regionau de Provença e un cop de mai farai referéncia a nostre president de la republica que dins son libre de confidéncias a-n- un parèu de jornalistas ditz obertament ço que son partit socialista -urosament dispareigut dei bancadas dau consèu regionau intentava de nos escondre : que li a trop d'immigrats, que lei professors podon plus se ne sortir fàcia an aqueleis ondadas immigratorias, que l'Islam pausa un probèma grèu, que tot aquo s'acabarà amb una particion du pais; que lo poder es una tragedia, que la guerra es un juoc video onte se tuia de terrorristas sensa s'embrutir lei mans; mai a Hollande degun li a agut reprochat l'essenciau : tot veire, tot comprene e ren dire publicament, tot saber e ren faire. un president de la republica sarcastic, cinic, sovent marrit coma la ronha se fai lo melhor comentator de son impuissança e se, de cops que i a, de lectors dau jornalet insurtan aqueu qu'escriu aquelei regas, coma arriba soventi fes, que sachon que fin finala lo president Hollande dins l'intimitat jornalistica pensa exactament coma ieu,, a levat sus lei juocs video que de ma puta de vida jamai ;li ai agut jugar e vau pas començar ara que per ieu, la guerra, coma la vida , ei tragica e la presidéncia de nostra republica bofona

  • 6
  • 28

Escriu un comentari sus aqueste article