Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Val de Ròia: dos abitants seràn jutjats per aver portat socors a de migrants

La còla de l’associacion Ròia Ciutadana refusa d’abandonar los migrants que travèrsan la val, sovent afamats e perduts

| Roya Citoyenne

Occitània es pas un país racista e xenofòb, e mai se las informacions e los resultats electorals poirián far pensar lo contrari. Los abitants de la Val de Ròia (Comtat de Niça) an desfisat la pression politica, policièra e judiciària per ajudar los migrants, e ara riscan la preson.


Lo 23 de novembre que ven, dos abitants de la Val de Ròia, Cédric Herrou e Pierre Alain, seràn jutjats per aver portat socors a de migrants e de refugiats. “Un delicte de solidaritat”, çò afirma un de lors avocats a Marseille infos autonomes.
 
La Val de Ròia es venguda lo nòu ponch de passatge dels migrants de l’estat italian al francés après la barradura de la frontièra a Ventemilha. Aquel ponch de passatge vei cada jorn de desenats de migrants se pèrdre sus las estradas e los camins de montanha. Espontanèament, d’abitants los venon ajudar. Son organizats al sen de l’associacion Ròia Ciutadana, e refusan d’abandonar los migrants, sovent afamats e perduts.
 
Cédric Herrou es un agricultor de 37 ans conegut per aver albergat en cò sieu plusors centenats de migrants. Foguèt detengut en agost passat e puèi mes en libertat. Mas ara serà jutjat per “ajudar lu estrangiers en situacion irregulara”. “Ajudar non deuria èsser un drech mas un dever”, çò assegurava Herrou a Nice-Matin, en precisant que sa tòca “non es de far passar li gents mas de li extraire dau perilh”.
 
En nom de l’associacion Ròia Ciutadana, Herrou demanda “la legalitat per portar assisténcia”.
 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Lo primer que cal és ser plenament humans.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article