Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Abu Bakr Al Baghdadi, lo cap de l’Estat Islamic fugís Mossol amb un bloquièr uman de 150 familhas

Abu Bakr Al Baghdadi, lo cap suprèm de l’Estat Islamic, a fugit la vila de Mossol, “en se cobrissent” amb 150 familhas presas per ostatges per empedir d'atacas, mai que mai de l’aire, segon çò que rapòrtan divèrsas agéncias en citant de fonts de l’armada iraquiana.“De fonts de l’intelligéncia an confirmat la fugida del terrorista Abu Bakr Al Baghdadi de Mossol, amb 150 familhas utilizadas coma bloquièrs umans per evitar d'atacas aerianas“, çò explica lo comunicat de l’armada.
 
Anteriorament, Al Baghdadi aviá exortat los jihadistas a defendre Mossol a quin prètz que foguèsse. Lo cap de l’EI a menaçat ara Turquia en afirmant qu'aquel estat serà l’objectiu seguent de las atacas de l’Estat Islamic. Reaccion comprensibla pr’amor que l’estat turc èra un de sos principals finançaires e fasiá la rèiregarda a son accion militara en Siria e Iraq, abans de cambiar per un moment sa posicion en consequéncia del sosten estatsunidenc a las milícias curdas a Siria e a l’armada d’Iraq.
 
Lo neo-otomanisme d’Erdoğan s’es servit de l’Estat Islamic coma fòrça de combat contra lo govèrn sirian, las milícias curdas e per destabilizar Iraq lo mai possible. Del meteis temps que procedissiá a realizar d’afars familials amb la crompa del petròli panat.
 
 
 

Aquesta nòva es adaptada de Geopolítica.cat amb qui Jornalet ten un acòrdi de cooperacion.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo Muòl
4.

De se rementar quora Fabius sostenia "al Nosra" afilhats amb al-Qaida en siria.....
Fan un bon job ça disia lo Fabius.....

  • 2
  • 7
Iezid Curdistani Liure Estat dels Curds
3.

Filh de Bacre lo Bagdadés o qual que siáu ton nom de scèna estupida, sès un paure fòl.
Paure gus, palhassa de l'istòria. Ara sès donat per perdut. E mòstras ta valor plena. Paurós.
Passarà ton temps coma totes. La mòrt vendrà, un jorn o l'autre.
E lo sol recòrdi de tu coma nom de Satan.

  • 2
  • 0
Pèire T. TOLOSA
2.

Benlèu qu'es la definicion del coratge... per aqueste fanatic.

  • 2
  • 0
l\'aucèu de Babèu
1.

vaqui d'articles de fons serios, coma m'agradariá de ne legir un pauc mai dins lo jornalet, , s'apren a la Turquia se l'estat islamic a pogut naisser e se desvelopar e ai puissanças occidentals qu'an rasonat estupidament coma se la prima araba èra d'esséncia democratica sensa veire lo mesolhon dur dau conflicte qu'era de logica guerra de religion

  • 7
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article