Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Te Ve Òc assegura la creacion audiovisuala en occitan

Lo CFPO presentarà lèu un filmet consecutiu a l’estagi tengut en novembre als Monts de la Cauna

Te Ve Òc, productritz nimesenca d’emissions televisadas, reportatges e filmes en occitan, assegura la creacion audiovisuala en lenga nòstra.
 
Aqueste mes de novembre, Te Ve Òc a obrat amb d’estagiaris del CFPO de Besièrs a Berlats (Monts de La Cauna). Foguèt una formacion teorica e practica amb de rodatges, entrevistas e montatges que seguiguèron per crear un filmet que lo CPFO presentarà lèu. A la fin de novembre, es un collegian d’Aurenja que se desplacèt a Nimes per sa formacion de 3a. “Dins lei dos cas, un bon mejan de perfeccionar la lenga e de sasir l’importància de la transmission de la lenga e la cultura occitanas per la television”, çò explica Lisa Gròs, presidenta de Te Ve Òc.
 
Te Ve Òc es una associacion creada a Nimes en 2012. Es productritz d’emissions, reportatges e filmes en occitan. “L’emission de 13 minutas, Lenga d’òc, es difusada sus TV Sud, Médias du sud, cada setmana; e lo sit ne presenta un trentenat en redifusion”. Sul sit i a tota mena d’informacions e entresenhas, çò explicava Lisa Gròs a Jornalet, en tot precisar que “lo CIRDÒC presenta tanben sus Occitanica mai d’una emission e met en linha cada setmana aquela que sortís”.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Occitània necessita haver televisions terrestras, ja sia retrasmesa de l'internet a las emissions terrestras ( numeric ), e melhor qu' es pogués haver moltes tv terrestra d'ambit regional o comarcal o localas. Avesar a la gent a los programas en lenga nostra. Hi ha canals que nomais fan anuncis comercials, e podrien contactar amb eles per emetre programacions en Oc, de las televion que emeten nomai per internet.

  • 2
  • 0
Delmas
1.

connectez vous essayez en tout cas ça ne marche plus

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article