Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De sabatas rojas contra la violéncia masclista

A l’ocasion del Jorn Internacional contra la Violéncia Masclista, de collectius e activistas de pertot dins lo Mond organizan l’installacion de l’artista mexicana Elina Chauvet

| Arte contra la violencia de género
A l’ocasion del Jorn Internacional contra la Violéncia Masclista, que se celèbra cada 25 de novembre, qualques collectius e activistas de pertot dins lo Mond organizan l’installacion de l’artista mexicana Elina Chauvet, una òbra d’art collectiva que consistís a escampar de sabatas rojas de tota sòrta per lo sòl. Cada pèça representa sa proprietària: una femna que i es pas pus. Generalament, se fa sus un espaci public e se bastís collectivament. Totes i pòdon collaborar en donant de sabatas, en ajudant a las colorar en roge o en participant a la mesa en plaça de l'installacion.
 
Chauvet comencèt aquel projècte en 2009 a Ciudad Juárez (Mexic), una de las vilas mai feminicidas, e dempuèi alara l’òbra s’espandís endacòm mai.
 
Aquela installacion talament vesedoira servís solament a metre en evidéncia lo feminicidi. L’òbra se bastís amb las contribucions de tot lo mond e aquel fach ajuda la societat a prene consciéncia d’aquel flagèl que creis annada après annada. En mai d’aquò, puèi qu'es una iniciativa nascuda en Mexic e espandida endacòm mai, contribuís tanben a internacionalizar lo problèma, que romp totas las barrièras culturalas e geograficas e es de portada mondiala.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Si sabéssiu el que passa? Pel carrer passen una immensa quantitat, de personatges d'aquests, amb la cara de porc que foten, que ni ells se'n donen conte, i pensant després de les barbaritats que han fet, que no t'ho perdis: Es creuen que son preciosos o que estan bons - deliri total-.
A mes ningú els senyala, ningú els denuncia, i son pares de família, caps d'empresa, o pitjor he vist que fan metge dels sentiments de les persones, vaja que si volen poden fer autentiques desgràcies, ah, i alguns son polítics de primer nivell.
Autentica xusma, a veure quan els capen a tots, i es podreixen a la presó!
A Cat. la situació es crítica.
Visca la Dona...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 1
francesc palma
1.

La violencia masclista mata, la violencia feminista crea una admosfera propícia de crispacion augmentant la violència. Cal saber aconseguir un ambient de racionalitat e trobar la solució melhor possible.,separacion, divorci. A l'Estat Espanhol cal far avanços en l'educacion, que los joves sàpigan portar una casa e no dependre pas de las mulhers , saber far un bon dinar es pas dificil, rentar la roba cresi que tampauc es molt complicat , fregar lo trispol, espolsar los mobles, etc. Molts d'homes saben pas fer res d'aquò e quan la dona los deissa es torben perduts.

  • 1
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article