Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An condemnat a perpetuitat l’assassin de Jo Cox

Segon la procuraira, es demostrat que lo tuaire de la deputada trabalhista anglesa agiguèt amb “òdi” e “deliberadament”

La Cort Penala d’Anglatèrra e Galas condemnèt dimècres passat a perpetuitat Thomas Mair per lo “murtre terrorista” de la deputada del Partit Trabalhista  Jo Cox, qu’aqueste perpetrèt una setmana abans lo referendum del Brexit. Mair es estat tanben declarat colpable de possession d’arma de fuòc amb l’intencion de cometre un delicte e de possession d’una arma ofensiva, çò a raportat lo ministèri public, çò rapòrta The Guardian e Europa Press.
 
La cap de la Seccion Antiterrorista e de Crimes Grèus del ministèri public, Sue Hemming, a soslinhat que Mair auriá comés un “murtre brutal” amb la deputada Cox, una “femna sens defensa, maire de dos enfants que serviguèt los electors amb passion, euforia e vam e qu'èra fièra de representar una comunautat divèrsa”.
 
“Divèrsas personas ensagèron amb coratge de salvar Cox, comprés l’òme de 77 ans Bernard Kenny, que foguèt tanben ponhardat per Mair e que patiguèt de feridas grèvas”, çò expliquèt Hemming. La procuraira expliquèt que Mair aviá pas donat d'explicacions suls actes e qu'èra demostrat qu'aviá agit per “òdi” e “deliberadament” per cometre de crimes que son “d'actes de terrorisme” pensats per avançar en sa “ideologia torçuda”.
 
“Las nòstras pensadas son amb la familha de Jo Cox, qu'a assistit al jutjament e que s’a comportat amb una vertadièra fòrça e dignitat en tot moment”, çò afirmèt la procuraira. “Lo ministèri public contunharà de trabalhar amb la justícia per combatre los qu'ensajan semenar l’òdi e la division en aprigondint dins las ideologias extremistas”, çò concluguèt.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Un assassinat extrany, l'extrema dreta, racisme,un folh desbocat o potser un dement dirigit per altres persones torrades com el ?

  • 0
  • 0
Terric Lausa Quilhan
1.

Presi l'eficacitat de la justícia britanica: 6 meses per jujtar un assassin aquí ont la justícia francesa auriá agut besonh de 5 o 6 ans.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article