Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc Bas

Nadals occitans e audencs

Lo temps de Nadal es un moment propici per l’expression de la cultura occitana

Amb las Calandretas
 
La calandreta de Carcassona organiza una vesprada nadalenca dimècres 7 de vèspre a la comuna de Carcassona amb de cants, de contes e tretze dessèrts. Dissabte 10 en serada, reçaup Moussu T e lei Jovents dins la sala del Capèl-Roge.
 
La Calandreta Los Cascamèls (Peiriac de Menerbés) organiza de Nadalets: de cants occitans amb La Mal Coiffée, Vox Bigerri, Patois, Lo Barrut e Laurenç Cavalièr amb un aperitiu cantat divendres 9 (a Peiriac) e un passacarrièra seguit d’un concèrt dissabte 10 (a Felinas de Menerbés).
 
 
Temps de Nadal a l’Ostal Sirventés
 
Son de rendètz-vos fòrça interessants e diversificats que vos prepausa lo Temps de Nadal a l’Ostal Sirventés (79, carrièra Trivala a Carcassona) per acabar 2016 e entamenar 2017:
 
la presentacion de l’album-CD de Sòfia Jacques Bodega en viatge (dijòus 8 de decembre a 18h30)
 
— l’estrena d’una mòstra de pinturas e d’esculturas de Cristian Borrèl e la signatura de Letras a un amic musulman per Brunò Peiràs amb la participacion de Baydi Njaay (divendres 9, 18h30)
 
— un temps de Paraulas de Nadal ont caduna e cadun poirà contar, cantar, legir d’istòrias nadalencas (dimècres 14, 18h30)
 
— una presentacion de la preséncia dels Reis dins las pinturas per Anna Réby (divendres 16, 18h30)
 
— una tasta vins-chocolats (sus reservacion al telefòn +33(0)4 68 25 19 78 o a l’e-mail ieo11@ieo..., diluns 19 a 19h)
 
— e per lançar l’an novèl, lo rescontre amical dels Reis de 2017 (divendres 6 de genièr a 18h).
 
Temps de Nadal es organizat pel Cercle Occitan del País de Carcassona e l’Institut d’Estudis Occitans-Aude amb lo sosten de la comuna de Carcassona e del departament d’Aude.
 
Al cafè de Marcelin Albèrt
 
A Argelièrs, lo cafè de Marcelin Albèrt tornarà dobrir sas pòrtas lo dijòus 22 de decembre amb una passejada a la descobèrta de las cabanas de pèiras secas dels pastres (15h), una conferéncia sus las minas e lo mond sosterranh (18h), un aperitiu amb contes (Alan Roch) e cants, una mesa en lum del cafè, lo sopar (castanhas, sopa de ceba, de cogordas e de peses) e un grand espectacle participatiu.
 
 
Pels lipets
 
Los mercats audencs de las trufas negras tornan prene (se los trufaires trapan de trufas!) amb de rendètz-vos a Mossolens (dissabte 10 e divendres 30; ), Talairan (dissabte 17) e Vilanòva de Menerbés (divendres 23 de decembre).
 
Los 17 e 18 de decembre, la Fèsta del Mèl de Carcassona permetrà d’escotar de contes occitans sus las abelhas d’Alan Roch (dissabte, 3 oras del vèspre) e de seguir un talhièr-cosinar lo mèl per Mirelha Braç (dimenge matin, 11 oras)
 
L’Ostal dels Joves L’Abribús organiza sa passejada nadalenca lo dimenge 18 de decembre en fin de vèspre a Montlaur: lo trio Aqueles animarà la velhada que seguirà.
 
Serà question dels 13 dessèrts a l’Estanquet de Narbona (Ostal Occitan) del dijòus 22 d’octòbre.
 
Cristian Almerge animarà lo ressopet del Cap d’An al restaurant L’Oliveraie de Carcassona (85 èuros; +33(0)4 68 47 88 19)
 
 
 
 
L’IEO-Aude


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

IEO-Aude Carcassona
2.

E un rendez-vos supplémentaire al Temps de Nadal a l'octal Sirventés : lo dijòus 15 de decembre (18h30), l'universitària americana Wendy Pfeiffer parlarà de lal cosina médiévale occitana : ven de publicar Le festin du troubadour (ed. La Louve).

  • 0
  • 0
francesc palma
1.

Molts d'anys e bons. Bonas festas de Nadal . Bona annada per tots los homes de bona voluntat. E los de mala volontat, arruix! coma mai luenh melhor,los voli pas veire jamai pus.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article