Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Partit Pirata a recebut la mission de formar un govèrn en Islàndia

Es lo primièr còp dins l’istòria del Mond qu'un Partit Pirata es oficialament cargat de constituir un govèrn

Birgitta Jónsdóttir
Birgitta Jónsdóttir
La cap del Partit Pirata d’Islàndia, Birgitta Jónsdóttir, a recebut la mission formala del president de la republica per qu’ensage de formar un govèrn qu’ela ne serà la presidenta. Los piratas demorèron tresens a l’eleccion de fa un mes mas los dos principals partits an mal capitat dins lor temptativa de formar un govèrn e lo president a decidit d’ensajar que sián los piratas qu'articularàn una coalicion.
 
Lo Partit de l'Independéncia temptèt una coalicion de tres partits que capitèt mal e puèi lo partit Roge-Verd n'ensagèt una autra de cinc partits que foguèt tanben una malescasuda.
 
Los Piratas an dètz deputats al parlament islandés e aurián de besonh d’una coalicion de 32 deputats per poder governar, e an doncas anonciat tanben qu'ensajaràn de formar una coalicion amb d’autres partits d’esquèrra.
 
Es lo primièr còp dins l’istòria del Mond qu'un Partit Pirata es oficialament cargat de constituir un govèrn.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article