Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Es començat lo jutjament contra Dominic Ongwen, lo general de l’Armada de Resisténcia del Sénher d’Oganda

Raubat per la milícia quand aviá nòu ans, passèt de victima a borrèl e ara es acusat de crimes de guèrra e contra l’umanitat

Lo jutjament contra Dominic Ongwen, lo general de l’Armada de Resisténcia del Sénher d’Oganda (LRA), comencèt ièr a la Cort Penala Internacionala. L’LRA es responsabla de la mòrt d’aperaquí cent mila personas e de la sequestracion d’aperaquí seissanta mila enfants. De fach, Ongwen foguèt raubat en 1988 per aquela milícia, e puèi passèt de victima a borrèl. La justícia l’acusa de crimes de guèrra e contra l’umanitat.
 
Lo ministèri public ogandés a presentat un setantenat d’acusacions contra Ongwen, tocant las atacas d’un camp de refugiats del nòrd d’Oganda entre los ans 2002 e 2005. Aquelas acusacions comprenon de denóncias per viòl, maridatge forçat, sequestracion infantila, esclavatge sexual e recrutament de menors. La Cort Penala Internacionala se centrarà sus las acusacions de crimes sexuals e de maltractaments de las femnas, un fach sens precedents perque lo tribunal aviá recebudas de criticas per aver negligidas las acusacions d’abuses sexuals.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

MOSCA CANHSICA "Occitanie"
1.

Fa lagui de veire aquel òme de l'Armada dels Falords del Sénher, passat "de victima a borrèl". Quin jutjament pòt èsser equitable quand sètz pas que çò que la vida a fait de vos?

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article