Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’ÒNU demanda 22 miliards de dolars per 2017 per afrontar las crisis “sens precedents”

Lo plan de responsa umanitària de las Nacions Unidas per l’an 2017 a de besonh de mai de 22 miliards de dolars, segon çò qu’anoncièt dimars passat l’Ofici de Coordinacion dels Afars Umanitaris (OCHA), la chifra mai nauta sollicitada fins ara en aquel tipe d’urgéncia.
 
Segon l’OCHA, lo plan ensaja de cobrir los besonhs basics de gaireben 93 milions de personas de 33 estats afectats per divèrsas crisis, que comprenon de conflictes armats, de desplaçaments e de desastres naturals.
 
Lo coordinator de l’Ajuda d’Urgéncia de l’ÒNU, Stephen O’Brien, a remarcat que l’estrategia farà la diferéncia per las vidas de milions de personas dins las zònas afectadas per las catastròfas naturalas o per las guèrras.
 
“Se traduirà en ajuda alimentària per las personas que son gaireben en inanicion dins la zòna del bacin del lac Chad e en Sodan del Sud; porgirà de proteccion a las personas mai vulnerablas de Siria, Iraq e Iemèn; e permetrà l’educacion dels menors que lor escolarizacion es estada interrompuda pel fenomèn “El Niño”, entre d’autras responsas umanitàrias”, çò a dich O’Brien.
 
L’Ofici de l’ÒNU a remembrat que pendent l’an 2016 las contribucions dels donadors internacionals arribèron a mai d’11 miliards, mas que cobriguèron solament lo 52% de la quantitat sollicitada, en tot venir lo deficit de finançament pus grand de l'istòria.

 
 

 
Aquesta nòva es adaptada de Geopolítica.cat, amb qui Jornalet ten una acòrdi de cooperacion.

 

 
 
 
Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Emmanuèl Isopet
3.

Lo finançament seriá lèu trobat amb una vertadièra volontat: atacar las fraudas fiscalas e taxar lo comèrci de las armas.
Mas coma de costuma seràn los onestes ciutadans que pagaràn.

  • 4
  • 0
Lachaud
2.

Paiatz, paiatz braves gens; nòstres nos occupan de semar las guerras e las malaudias perque quò nos rappòrta belcòp mai

  • 0
  • 0
Ernest Guevara Jr.
1.

E òc, se cal acostumar a partejar (un pauc) mai tre ara, o a s'estripar totes d'aquí a pauc…

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article