Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Niça: an detengut dètz personas restacadas al chaple de julhet passat

Aurián ajudat dirèctament o indirècta a l’atemptat del Camin dels Angleses. Demest los detenguts i auriá plusors residents dels païses de l’èst d’Euròpa

| LCI

An detengut dètz personas a Niça, e una autra en Bretanha, suspèctas de complicitat amb l’atemptat que lo patiguèt Niça lo 14 de julhet passat. Los an arrestats per aver portat, presumidament, una ajuda materiala dirècta o indirècta a la realizacion del chaple que tuèt 84 personas e ne feriguèt dos centenats al Camin dels Angleses. Los detenguts los an meses en gàrdia a vista pendent 96 oras.

 

“La direccion centrala de la polícia judiciària a procedit a dètz interpelacions dins plusors quartièrs de Niça e una a Nantas entre 6h e 13h sus comission rogatòria del jutge d’instruccion parisenc cargat de l’enquèsta antiterrorista”, çò confirmava ièr una informacion de la cadena LCI.

 

Segon Reuters, demest los arrestats a Niça i auriá plusors residents dels païses de l’èst d’Euròpa.






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
2.

La liberacion d' Alep qu' estava en mans de l'EI, precisament los que feren los atemptat de Niça e París, finalment han estat vençuts per las forças sirianas. Mas la premsa occidentala sota la direccion de l'Imperi està a favor dels terroristas e contra los sirians e russes. Fa aproximadament un an dels atemptat terroristas a basa de bombas a una sala de festas e de fusselhadas per las carrieras de París, e a Niça tirant-se un camionàs contra la gent esclafant a moltas personas e infants. Mas las ordres que reben tots los diaris de l'UE es que s'ha de donar la culpa a los russos. L'UE ha ajudat als terroristas de l'EI amb diners i amb una cobertura mediatica implacable,a base de messurgas coma las debanadas pels nazi.

  • 1
  • 0
lo talha-blat
1.

segons d'autras informacions serián d'albanès, indo europeans musulmans, oblidèm pas de lo sot-linhar ! la religion de Bafomet coneis pas lei raças !

  • 4
  • 11

Escriu un comentari sus aqueste article