Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Turquia e Russia son convengudas d’una alta al fuòc en Siria

Se l’alta al fuòc fonciona, de representants del govèrn sirian e de l’oposicion se reüniràn a Astana (Cazacstan) jols auspicis de Russia e Turquia

| Anadolu
De representants de Turquia e de Russia convenguèron, dimècres passat, d’un plan pels camps enemics en Siria que prevei de declarar una alta al fuòc dins tot lo país a comptar d’aquesta mièjanuèch passada, segon çò qu’a raportat un responsable turc a l’agéncia Anadolu.
 
La cessacion de las ostilitats se deu aplicar dins totas las zònas ont combaton las fòrças del govèrn de Bashshar Al Asad e los rebèls, segon aquel responsable, qu'a demandat de demorar anonim.
 
D’après aquel pache, Turquia e Russia trabalharián per qu’intre en vigor l’alta al fuòc a partir de la mièjanuèch passada. Mas la cessacion de las ostilitats s’aplicarà pas als grops que lo govèrn sirian considèra coma “terroristas”.
 
Lo responsable turc anonim apondèt que se l’alta al fuòc foncionava, començarián las negociacions politicas en Cazacstan jols auspicis de Turquia e de Russia.
 
Divendres passat, lo president de Russia, Vladimir Putin, aviá declarat que s’èra acceptada una proposicion per que los representants del govèrn sirian e los de l’oposicion se reüniguèsson a Astana, la capitala de Cazacstan.
 
Siria patís un guèrra crusèla dempuèi mai de cinc ans, qu’a daissat mai de 250 000 mòrts e mai de dètz milions de desplaçats, segon de donadas estimadas per l’ÒNU.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Obama prepara las malets e fot al camp ! Arruix ! Ves a far la man ! Que has sentit pas que t'envagis ? Parteis e tornes pas !

  • 1
  • 0
lo catarrós
1.

escac e mat ai ,bota-fuocs occidentaus e a seis aliats Arabia saodita e Qatar, l'aliança contra natura entre lei jobastres de la democracia coste ço que ne coste e lei fadolis de la sharia, es un premier pas, esperem que n'i aurà d'autres e regreti que la ;malautiá m'aguèsse agut empachat d'anar a Astana fai ara dos ans, onte se tenguèt l'acamp internacionau dei Pen Club e sabetz totis que li a un Pen Club oc citan que coma seis omologs obra per la patz

  • 2
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article