Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

China anóncia una mission sul costat opausat de la Luna e una exploracion de Mart

Aquel costat de la Luna seriá un luòc sens senhals ràdio, e es doncas possible que siá un bon encastre per trabalhar sus las telecomunicacions

| DLR
China a anonciat sas aspiracions dins l’exploracion de l’espaci pel decenni que ven, e a confirmat que l’arribada de son robòt Yutu sus la Luna en 2103 èra pas que lo començament d’una longa carrièra espaciala.
 
Segon los representants del país, China vòl arribar al costat opausat de la Luna en 2018 amb son satellit Chanje 4. Se se confirmava, seriá lo primièr país que capita ben de far alunar un vaissèl sus aquel costat del satellit.
 
Se crei qu’aquel costat de la Luna es un endrech sens senhals ràdio, e per ansin es possible que siá un bon encastre per trabalhar sus las telecomunicacions.
 
 
Arribar sus Mart en 2020
 
Tanben, las autoritats an confirmat que dins los cinc ans avenidors se prepara una mission sus Mart. Prevista per l’an 2020, la tòca seriá d’amassar de mòstras de la planeta roja per las analisar puèi sus la Tèrra.
 
En mai d’aquò, lo gigant asiatic a previst que son estacion espaciala seriá operativa en 2022. Ara son a trabalhar amb de fusadas de lançament pesantas e a desvolopar de tecnologias de propulsion non toxicas ni contaminantas.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

La China es la que sembla haver las ideas mai claras sobre lo futur debanar espacial. Se sap que lo darrier viatge a la luna los americans hagueren de tornar rapidament, perquè hi havia uns objectes que los volien pas mai per alhà. De viatges tripulats se n'han fet pas mai.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article