Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’èrsa de freg s’acarnassís suls refugiats

Las organizacions umanitàrias avertisson d'una situacion dramatica que quitament la Comission Europèa la qualifica d’“insuportabla”

Camp de refugiats de Mòria, a l'illa de Lèsbos
Camp de refugiats de Mòria, a l'illa de Lèsbos | Giorgos Kosmopoulos

L’èrsa de freg que patisson lo centre e l’èst d’Euròpa a tuat un trentenat de personas, mas s’acarnassís mai que mai suls pus paures e suls refugiats. Dins aquel sens las organizacions umanitàrias avertisson dels efièches qu’aquel freg a sus las aperaquí 15 000 personas que vivon miserablament dins de campaments precaris de la dicha rota dels Balcans.

 

Diluns passat, la Comission Europèa diguèt que las condicions d’aqueles refugiats èran “insuportablas” e avertiguèt que la “responsabilitat” per melhorar aquela situacion pesava sus las autoritats grègas.

 

En mai d’aquò, lo Comitat pels Refugiats de l’ÒNU a sollicitat lo govèrn d'Atenas per menar sul continent los milièrs de refugiats que se tròban dins de campaments sus divèrsas illas de la Mar Egèa per que sián aculhits temporàriament dins d’apartaments, en cò de familhas d’aculhença e d’autras installacions. Mas sembla qu’aquel transpòrt arribarà tròp tard.

 

“Es un baujum d’aver de menors en una sensacion termica de mens quinze grases jos una tenda sens condicions, de qualitat fòrça bassa”, çò disiá ièr a TV3 lo coordenaire de l’ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps. Aquela organizacion umanitària catalana trabalha dins l’illa de Lèsbos en ajudant de centenats de familhas que subrevivon dins de tendas jos la nèu, sens mejans e dins de condicions de mai en mai fragilas. “Evidentament aquò es un baujum, mas es de mal saber se son melhor sul continent. Per nosautres, los que vesèm a Moria son dins de condicions absoludament precàrias”.

 

 

Proactiva Open Arms es una ONG compausada mai que mai de socorristas amb la tòca de salvar de vidas dels que se nègan dins la mar, mas fa qualques jorns que veson pas arribar cap de nau en Grècia. Los a arrestats lo temporal de mar, mas afirman que quand las èrsas seràn davaladas tornaràn venir malgrat la nèu que cobrís tot lo camp.

 

La situacion se repetís en d’autres endreches dels Balcans.

 

Aürosament, segon la prevision metereologica, l’èrsa de freg comença uèi de se retirar.

 










Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
4.

Cal tornar a sa terra e luitar contra l'EI e l'Imperi del Mal.

  • 2
  • 0
Redaccion
3.

#1 Mercés plan per aquel testimoniatge. Avèm inserit lo vidèo dins la nòva

  • 2
  • 0
U ò
2.

Dich aquò en realitat es pas l'ondada de freg que s'amalís sus los refugiats mas si ben los diferents govèrnaments europèus.

  • 1
  • 0
U ò
1.

Testimoniatge despuèi Grècia

https://www.youtube.com/watch?v=vZLoGrrejkc

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article