Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Carnaval Bearnés: Sant Pançard anóncia sa reconquista acompanhat de Donald Trump

Una nòva còla e un nòu projècte metràn en òbra ongan aquela fèsta populara, tradicionala, occitana, occitanofòna e participativa

Lo Carnaval Bearnés, la fèsta mitica de la vila de Pau, se tendrà ongan del 23 al 26 de febrièr. Una nòva còla e un nòu projècte metràn en òbra aquela fèsta, que pasmens serà, coma d’abitud, una fèsta populara, tradicionala, occitana, occitanofòna e participativa.
 
Dempuèi lo mes d’agost, una seguida de vidèos viran sus Internet per anonciar l’arribada de Sant Pançard. Mas dempuèi dimècres passat circula sul ret un vidèo de Sant Pançard als Estats Units amb Donald Trump, en anonciant son retorn.
 
Mas abans de reconquistar la capitala de Bearn, Sant Pançard passarà per Ansó (Aragon) lo 28 de genièr. Puèi, serà a Acós (Vath d’Aspa) lo 10 de febrièr. Lo 14 de febrier serà a Juranson dins l’encastre de la Carnav’escòla.
 
La còla de l’associacion Carnaval Pantalonada cèrca de benevòls per ajudar, mai que mai a l’eveniment de Juranson, que s’i prevei una participacion d’aperaquí 1500 escolans. Escrivètz a contact(a)carnavalbiarnes.com o telefonatz al +33(0)6 50 02 26 73.
 
Dins qualques jorns, se publicarà lo programa complet de la nòva edicion del Carnaval Bearnés, que serà plan seguit pels mèdias locals en occitan coma La Setmana, Ràdio País e En Ondas.
 
 

 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Lo rei del Carnaval tamben recordarà los assassinats comesos per Hillary e Obama a Siria, la destruccion de las vilos amb armas de destruccion massiva de l'Imperi e l'exode d'emigrants que han hagut de fogir de ca seva per la guerra.

  • 2
  • 1
Guilhèm Thomas Tolosa
1.

Excellent ! :D

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article