Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De tropas senegalesas son intradas en Gàmbia per fòrabandir Jamé de la presidéncia

Los estats membres de la CEDEAO an dich qu’expulsaràn Jamé se liura pas lo poder a Barrow. Jamé aviá refusat de reconéisser la victòria electorala de son opausant

Yahya Jamé aviá refusat de reconéisser la victòria electorala de son opausant
Yahya Jamé aviá refusat de reconéisser la victòria electorala de son opausant
De tropas senegalesas intrèron, aqueste divendres 20 de genièr, en Gàmbia, qualques oras après lo jurament del nòu president Adama Barrow per sa carga, per forçar la sortida de son predecessor, Yahya Jamé, qu’aviá refusat de reconéisser la victòria electorala de son opausant, çò rapòrta la BBC.
 
O anoncièt lo pòrtavotz de l’armada de Senegal, Abdou Ndiaye. Senegal aviá desplegat de centenats de soldats sus la frontièra, en tot esperar d'òrdres per agir quand expirariá lo mandat de Jamé, ièr.
 
Nigèria a anonciat que tanben desplegariá d’efectius per los integrar dins una fòrça regionala per protegir lo pòble de Gàmbia e manténer la patz e la seguretat de la zòna.
 
La Comunautat Economica d’Estats de l’Africa Occidentala (CEDEAO), qu'a trabalhat per trobar una solucion politica a la crisi en Gàmbia dempuèi las eleccions presidencialas del 1r de decembre, a assegurat qu'expulsarà Jamé del govèrn se liura pas lo poder a Barrow.


Jamé se'n va

Fin finala, dins la nuèch de divendres a dissabte, Yahya Jamé quita d’èsser president e comandant en cap de las Fòrças Armadas de Gàmbia. “Cal pas escampar una gota de sang”, çò diguèt dins un discors emés per la television estatala GRTS TV.


 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article