Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Cossí es un aterratge sus Pluton?

La Nasa simula un aterratge sus la planeta nana amb mai de 100 imatges faches per la sonda New Horizons

| NASA
L’agéncia espaciala estatsunidenca, la NASA, a elaborat un vidèo que simula un aterratge sus la planeta nana pus granda del sistèma solar, Pluton. Amb d’imatges faches per la sonda New Horizons, lo vidèo comença amb una vista alonhada de la planeta nana e de son satellit màger: Caront. Pauc a cha pauc, l’espectator se sarra de Pluton e gaudís de sas colors e formas. Lo luòc de l’aterratge es lo glacièr nomenat Sputnik Planitia.
 
 





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alari Agen
2.

Me sembla que en francés, en castelhan, en catalan,en portugués, en italian e en occitan lo vèrb s'emplega a l'encòp per arribar a tèrra o sus tèrra e arribar sul sòl d'una planeta. Stricto sensu, es vertat que aterrar es format amb tèrra, lo nom de la planeta. Las lengas germanicas an pas aquel problèma.

  • 0
  • 0
Guifred lo Pelós
1.

A ieu, me sembla qu'aterram subre Tèrra, qu'alunam subre Luna e qu'aplutonam subre Pluton. Mas benlèu que m'engani…

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article