Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Trump a signat l’òrdre de bastir lo mur sus la frontièra amb Mexic

Trump s’engatgèt dins sa campanha electorala a expulsar o encarcerar tres milions d’immigrants amb antecedents judiciaris

Donald Trump o a fach. Cinc jorns solament après sa presa de foncions, a signat l’òrdre de bastir lo mur sus la frontièra amb Mexic.
 
Ièr a 13h25 (19h25 en Occitània), l’Ostal Blanc anoncièt plusors òrdres executius, dont un decret que cèrca una aplicacion pus rigorosa de las leis sus l’immigracion, que conten de resorsas federalas per la bastison del mur, la restriccion dels visats e de l’intrada pels immigrants eissits de païses que “pairinan lo terrorisme”, coma Iraq, Iran, Siria, Iemèn, Sodan, Somalia o Libia.
 
Trump s’engatgèt dins sa campanha electorala a expulsar o encarcerar tres milions d’immigrants amb antecedents judiciaris, e prometèt de dreiçar un mur sus la frontièra amb Mexic, çò que provoquèt divèrsas disputas amb lo president d’aquel país, Enrique Peña Nieto.
 
L'Ostal Blanc anoncièt la dimenjada passada que totes dos s'amassarián lo 31 de genièr que ven. Serà una reünion que lo mur e la politica migratòria de Trump ne seràn los protagonistas.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jòrdi St Andrieu de Ròcalonga
9.

Vergonha! Es pas amb una paret que las problèmas se melhoraràn!
Aqueste decolorat es un nèci!

  • 2
  • 0
Peire II d\\\'Aragon
8.

#4 Perque far un mur a la frontiera mexicana ? E ben, per far concurréncia a Pekin, amb una granda muralha d'esquina…

  • 1
  • 0
pjm
7.

#5 se trufar vos sembla bissè risolèir, mercès ende'u vòste umor.
e pendent que vos indignatz de çò que s'i passa de l'auta part de mar granda, quí parla de Robert Menard, de las mairias FN en Occitània, de la non campanha ridicula ende las presidencialas e las legislativas... desolat de repapiar, mès si degun vòu pas de comentari negatiu, perqué deishar aubèrta una seccion comentaris ?

  • 4
  • 5
francesc palma
6.

Lo mur ja es mieg fait. Nomai cal far l'altra mieg per acabar-lo. Sempre val mai acò que far guerras imperialas.

  • 1
  • 0
Donald Trump Masdiset Occitània
5.

#1 Occitània first ! Occitània first ! Occitània first !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article