Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An trobat 30 sacs de plastic dins lo ventre d’una balena en grèu estat de malnutricion

Los sacs de plastic son, a l’ora d’ara, una de las principalas causas de mòrt d’un fum d’espècias marinas

L’estat de santat de la balena èra talament grèu que decidiguèron li far l’eutanasia
L’estat de santat de la balena èra talament grèu que decidiguèron li far l’eutanasia | Universitat de Bergen
Se ditz que l’òme es lo pus grand predator de la Tèrra, e sembla qu’es atal tanben dins l’ocean. A l’ora d’ara, los sacs de plastic son una de las causas màgers de mòrt d’un fum d’espècias marinas.
 
Es lo cas d’una balena de Cuvier, que li deguèron practicar una eutanasia après que se foguèt encalada sus l’illa de Sotra, sus la còsta de Norvègia, çò rapòrta Norway Today. L’exemplar apareguèt dins un estat avançat de malnutricion. Malgrat los ensages de tornar botar l’animal dins la mar, coma o volguèron far las abitants de l’endrech e los scientifics de l’Universitat de Bergen, l’estat de santat de la balena èra talament grèu que decidiguèron de li administrar l’eutanasia.
 
Puèi, menèron lo còrs de la bèstia al laboratòri per descobrir la causa de son grèu estat de malnutricion e descobriguèron dins son estomac 30 sacs de plastic. L’acomolacion de tant d’escobilhas dins son ventre empediguèt que la balena poguèsse digerir, e es aital, dins un estat de feblesa extrèma, que l’aiga la menèt fins a l’illa ont moriguèt.
 
“L'estomac de la balena èra tot plen de sacs e de paquets qu'èran en anglés e en danés”, çò diguèt als mèdias norvegians lo zoològ Terje Lislevand.
 
Segon las estimacions dels scientifics, a l’ora d’ara, i auriá 5 bilions de sacs de plastic dins los oceans, e se prevei qu’en 2050 i aurà mai de sacs que de peisses.


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

El qui es responsable d'això es un porc!
Espero que no ho siguem tots, almenys n'hem d'estar arrepentits.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc Palma
1.

Ara compreni perquè los ecologistas estan contra lo plastic.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article