Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Laurent Wauquiez: un revengut de 8272 èuros per mes, per dormir pas en veitura

Lo president de la region Auvèrnhe-Ròse-Alps se fa pagar d’indemnitats generosas mentre que fa reduire las dels conselhièrs regionals

| Fondapol
Dins l’encastre dels escàndols amb cèrts candidats a la presidenciala, lo president de la region nomenada Auvèrnhe-Ròse-Alps, Laurent Wauquiez, s’es acordat una indemnitat plan generosa, çò rapòrta Basta. S’agís d’una indemnitat destinada a remborsar los fraisses d’albergament de 60 èuros per nuèch e 15,25 per repais —sus presentacion de justificatius— dels desplaçaments que Wauquiez fa tres còps per setmana entre lo Puèi de Velai e Lion. Es, per tant, entre 1500 e 3000 èuros suplementaris per mes en foncion dels jorns de repais indemnizats. Aqueles fraisses s’apondon a las indemnitats d’elegits que percep ja Wauquiez, que comola son mandat de president de region amb lo de deputat de Naut Léger en percebent 8272,02 èuros bruts per mes, çò es lo plafon que l’autoriza la lei francesa.
 
De fach s’agís pas d’una disposicion illegala, e la polemica arriba mai que mai sul plan etic. “Se fa pagar un ostalet lionés tot en metent una pression considerabla suls auvernhats e los ròse-alpencs per reduire las despensas de la region de 75 milions d’èuros per an, i a aquí, almens, una veritabla manca de coeréncia”, çò soslinha dins un comunicat l’elegit del grop socialista democrata e ecologista d’Auvèrnhe. Dins aquel sens, La Setmana precisa que quand arribèt a la presidéncia, Wauquiez faguèt votar a la baissa las indemnitats dels conselhièrs regionals al 10%.
 
 
Per dormir pas en veitura
 
Segon Streetpress, lo gabinet de Wauquiez se defend. “La region es immensa. Quand Laurent Wauquiez es a Lion, i a dètz oras de rota per tornar en cò d’el. Aquela indemnitat es per que dormisca pas dins sa banhòla”. L’entorn del president regional precisa que tot aquel argent “es pas un element de remuneracion. Es pas d’argent de pòcha. Se’n va pas en vacanças o se crompar de cigarretas amb aquò”.
 
 
 

 

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr.
6.

"Aqueles fraisses s’apondon a las indemnitats d’elegits que percep ja Wauquiez, que comola son mandat de president de region amb lo de deputat de Naut Léger en percebent 8272,02 èuros bruts per mes, çò es lo plafon que l’autoriza la lei francesa."

A mon punt de vista, l'escàndol es aquí : ont es lo doble meriti, respècte a un cercaire universitari en final de carrièra o a un cap de gròs establiment escolar en final de carrièra (a títol d'exemple) ? Un elegit democratic deuriá continuar de percebre lo meteis salari qu'abans son eleccion, e non deuriá poder èsser elegit qu'un solet còp. Atal escapariam plan probablament a un sant fum de carrierisme politic, e corrupcion e de desviament de la foncion d'elegit…

  • 2
  • 0
francesc palma
5.

Cal baissar las despesas dels altres, mas per el acò rai!

  • 3
  • 0
andrieu
4.

non, l'escàndol / escandal (?) es pas la participacion als fraisses mas si ben dins lo nombre de representants que s'ajustan per mecontentar pas degun... e tirar pas los " privilègis " de digun

  • 1
  • 0
lo Muòl Bizança
3.

60 èuros per nuèch e 15,25 per repais es pas Bizança :
Dos repais = 30€ una albergament amb lo dejunat 60€ fa pas que 90€/ jorn

L’escandal es endacòm mai

Abans fusion de las regions :
Auvernha 47 elegits regionals
Ròse Alps 157 elegits regionals

Aprep fusion de las regions :
Auvernha ròse Alps 204 élégits regionals.
Populacion 7,8 milhons d’estatjants

Quantes son pagats :
Se la region ten al delà de 3 milhons d’estatjants es 2 660€/mes enfòra de las retengudas.
Se son membres de la comission permanenta an 2927€/mes enfòra de las retengudas.
Un vici president se fa : 3725€/mes enfòra de las retengudas
Lo president del conselh regional : 5512€/mes enfòra de las retengudas.

La fusion de las regions fuguèt per d’unis una bona afar.
Atal per auvernha l’aumentacion de l’indemnitat, fuguèt de 40% mentre que per los elegits de Ròse alps cambièt pas.
Per miejorn Pirenèus fuguèt una aumebtacion de 16,70% e per lengadòc rosselhon atanben 16,70%
Pels lemosins que son passat dins Nòva aquitania fa una aumentacion de 75% de las indemnitats.

Nòva aquitania : 183 conselhers regionals.
Occitània miejorn pirenèus : 158 conselhers regionals
Auvernha ròse alps : 204 conselhers regionals
PACA : 123 conselhers regionals.
Al total nos tornèm trobar amb 668 Conselhers regionals

Es Bizança !
Al pûs mens per pagar tot aquel mond nos fa per Occitània tota sus una basa de 2660€/mes
2660 x 668 = 1 776 880 €/cada mes
A l’annada 1 776 880 x 12 = 21 322 560€/ an.
Me sembla qu’es mai que car pagat per de mond que produsisson ren de ren e que part se far d’acampadas degun sap çò que fan se non es que nos imaginar de taxas novèlas !

Es bona la menestra !

  • 5
  • 2
Terric Lausa Quilhan
2.

Aquò es un escandal que .... n'es pas un!

Los tausses de 15,25 €/repais e 60€/nueitada+dejunar son los tausses d'indemnizacion de la foncion publica francesa. S'aplican a totas las categorias de foncionaris e .... d'elegits.

Son d'indemnitats de mission, es a dire que lo legislator considèra que quand cal anar trabalhar defòra de son lòc de trabalh abitual, normalament aquò ocasiona un còst suplementari (per exemple sovent i a pas d'autras causidas que la d'anar manjar al restaurant o de demorar a l'hotel). S'i ajustan las indemnitats de transpòrt.

L'indemnizacion dels còstes de mission equival a non pas far pagar un trabalhaire per que pòsca far son trabalh! Aquò se fa pertot, tant dins lo sector public coma privat.

http://www.fonction-publique.gouv.fr/compensation-divers-frais

Aprèp la question de l'indemnitat de Wauquiez fortamant augmentada, aquò òc qu'es escandalós.

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article