Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Aital se vesiá Tolosa, dissabte passat, de l’espaci estant

La fotografia la publiquèt sus Twitter l’astronauta francés Thomas Pesquet

L’astronauta normand, Thomas Pesquet, es a l’Estacion Espaciala Internacionala (ISS), dins una mission per l’Agéncia Espaciala Europèa. Aquela estacion es a virar permanentament a l'entorn de la Tèrra a una altitud aproximativa de 360 quilomètres e pòt ofrir d’imatges espectacloses de la planeta nòstra. Dissabte passat, Pesquet publiquèt sus Twitter una fotografia de Tolosa, vista de l’espaci estant.
 
“Tolosa, una vila plena de remembres per ieu, i estudièri e trabalhèri, aquí al CBES, e volèri amb d’avions Airbus!”, çò ditz en anglés. En mai d’aquò, Pesquet precisa en francés que la ciutat mondina “retraça [sos] sovenirs d’estudiant... Aeronautica e espaci, mas tanben rugbi e musica!”.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Los polits ponts de la Garona, la plaça Capitoli, la vila rosa, lo bon manjar, l'antiga catedrala. Bona terra, molta d'aiga, solelh perquè la terra puga donar fruits . Acò es lo paradís.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article