Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un deputat ultradrechista polonés a escandalizat lo Parlament Europèu amb un discors masclista

Janusz Korwin-Mikke justificava lo 1r de març davant los deputats que las femnas aguèsson un salari inferior als òmes, car segon el, “son pus feblas, pus pichonas e mens intelligentas”

Lo mes de març comencèt al Parlament Europèu amb un lamentable episòdi de masclisme. L’eurodeputat ultradrechista de Polonha, Janusz Korwin-Mikke, justificava lo 1r de març davant los deputats que las femnas aguèsson un salari inferior als òmes, car segon el, “son pus feblas, pus pichonas e mens intelligentas”.
 
“Ieu soi aicí per defendre las femnas europèas dels òmes coma vos”, li respondèt l’eurodeputada socialista basca Iratxe García, que planguèt la pensada de Korwin-Mikke, segon la quala las femnas “aurián quitament pas drech d’èsser d’eurodeputadas”.
 
La responsa de l’ultradrechista polonés foguèt encara pus esglasianta: “Sabètz quin ròtle avián las femnas a las Olimpiadas de la fisica de Polonha? La primièra femna? O vos dirai ieu, a la 800a plaça. Sabetz quantas femnas i a demest los 100 primièrs jogaires d’escacs? O vos dirai ieu, deguna”.
 
Pendent l'intervencion masclista de Korwin-Mikke presidissiá la cambra una femna, la socialista alemanda Evelyne Gebhardt. Èra tanben en aquela sesilha la comissària de l’Egalitat de Genre, Vera Jourová.
 
Janusz Korwin-Mikke èra estat suspendut temporalament de sa carga en 2015 per aver fach la saludacion nazi durant un debat parlamentari.
 
 


 
 



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
7.

Aquest home te mes mancances que les que els diu que tenen els damès, diria que es molt "Ruc". Ai, perdó, potser es que es creu molt home, al nivell del que diu.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
6.

Polonha, país ultracatolic. Gaitatz, dònas, çò que vos espèra amb l'ensablat de la Sarthe!

  • 5
  • 0
francesc palma
5.

Lo diputat ultra que aimaba pas las femnas. Poder que tampauc a sa maire.

  • 2
  • 0
Trump-èta o grailon
4.

#3 Mercés per aqueste punt de pertença.

  • 1
  • 0
Emmanuèl Isopet
3.

#1#2 Cresi que cal arrestar de dire "teoria del genre"; malurosament difusit atal pels media ; es pas una teoria que se podriá acceptar o refusar, es un utís d'analisi de la societat : çò sentit coma femenin, çò sentit coma masculin, pas mai.

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article