Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sant Lis: an remplaçada una professora d’occitan per una ensenhaira que parla pas l’occitan

L’Educacion Nacionala francesa èra al corrent de la partença de l’ensenhaira en comjat de maternitat dempuèi setembre de 2016

En comjat per maternitat, la professora d’occitan de mejana e granda seccions de l’escòla Lo Princilhon, a Sant Lis (Tolosan) , es estada remplaçada per una ensenhaira que parla pas occitan. Aquela error grèva a daissats 49 escolans sens accès a la lenga del país dins l’escòla.
 
Segon l’associacion ParenÒc, l’Educacion Nacionala [çò es estatala] èra al corrent de la  partença en comjat de l’ensenhaira dempuèi setembre de 2016, e demandan qu’un ensenhaire d’occitan assegure las quatre meses d’abséncia.
 
L’associacion País de Catinon e Jacotin a tanben denonciat lo fach sus Facebook, sosten ParenÒc e anóncia qu'es lançada una peticion.
 
 

 
 


 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Felip Martel Montpelhier
25.

Constato, sens ne tirar de conclusions particularas, que se, solia, las reaccions suus subjectes d'ensenhament son paucas, aqui, es un deschaenament espetacular. Es un pauc de plànher que dau cop ço qu'èra en juec a la debuta, lo problèma de l'escola de St Lis, aie passat darreire… d'autras preoccupacions.

  • 10
  • 0
Verny Maria Joana Montpelhièr
24.

#23 Pirolet, aimi ton umor ! Fai de ben !

  • 11
  • 0
Pirolet
23.

#19 As rason Maria Joana. Es dificile de comprene aquel desencadenament cliquetaire sus una question linguistica argumentada e presentada de biais cortés (çò qu'es pas totjorn lo cas). A mens que siá qualque paure bogre afectat de tremolejaments en plena crisi.

  • 14
  • 1
Gerard Cairon Florentin d Albigés
22.

#19 Me sembla, mas o se caldria far confirmar, qu' al cap d'un cert nombre de "dislike" , la censura tomba automaticament; òm es alara dislikat a de bon. Sufis de recampar, donc, una còla de plega-sardas prèstes a clicar en nombre negativament per te far tombar dins la trapadèla (d'ont, çaquelà, om te pòt far sortir, sufis d'apevar sus "Mòstra-lo").
S'aquela procedura pòt aver una justificacion en rapòrt amb de prepausses racistas e irrespectuoses, se pòt pas dire que la simpla critica apevada e argumentada se merite aquela sanccion.

  • 12
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article