Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Zine presenta un videoclip en omenatge als jogadors de l’esquipa de fotbòl OGC Niça

La cantadora niçarda vòl bailar un imatge de glamor a aquel espòrt “que dona tot plen d’exemples positius e recampa en aquelu temps de crisi e d’individualisme”

| Zine
La cantadora niçarda Zine, ven de presentar son novèl clip en occitan entitolat “Lu baudos de l’OGIM”, en omenatges als jogadors de l’esquipa de fotbòl OGC Niça, que “fedèran lo poble” segon ela.
 
L’idèa del clip “es de donar un imatge de glamor a aquel espòrt de còps mau considerat mas que dona tot plen d’exemples positius per lu nòstres joves e recampa en aquelu temps de crisi e d’individualisme”.
 
Las paraulas son en occitan niçard sus una melodia de Jacques Dutronc. Lo clip es lo trabalh de tres femnas independentas: la realizatritz Catherine Brun, aliàs Shootmi, la ferventa suportaira de l’OGC Niça Sandhra e la cantadora occitanofòna, Zine, qu’es tanben compositritz, interprèta e ensenhaira de francés e d’occitan.
 
Zine es una cantadora engatjada per la lenga e la cultura occitanas. Fa un an respondèt a las questions de Jornalet dins una entrevista simpatica e fòrça optimista. “L’art e l’espòrt fan part de la mieu vida”, çò disiá, e ara ven de o demostrar.

 

 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pascau
2.

Wou! Que vieni d'espiar totas las videos de la cadena de Zine e qu'ei excelent!

Mei que mei la video sus la val de Roia en sostien aus migrants!

  • 0
  • 0
Lo raiòu Cevenas
1.

Òsca per l'artista que mescla una polida lenga niçarda emb de l'espòrt dinc una obreta populara e qualitosa !

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article