Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo filme que recrèa un viatge aerian sus Mart

Amb las fòtos presas per la sonda Mars Reconnaissance e la tecnica dels anaglifes, un realizaire finlandés a fach un vidèo espectaclós

Lo realizaire finlandés Jan Fröjdman a fach un filme que recrèa un viatge aerian sus la superfícia de Mart, realizat a partir dels imatges preses per la sonda Mars Reconeissance Orbiter de la NASA amb sa camèra HiRISE. Aquel vòl espectaclós es pas una simpla sequéncia de fotografias, mas una recreacion de la superfícia de la Planeta Roja en 3D, en se servissent totjorn d’imatges reals.
 
La recreacion vidèo es estada possibla gràcias als anaglifes, una tecnica que permet de crear d’imatges tridimensionalas amb la combinason de dos imatges bidimensionalas captadas de diferents endreches estant. Lo resultat es impressionant.

 

 


abonar los amics de Jornaletç


 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
2.

Sèm dins una passa tan marrida sus tèrra que somiar de la luna basta pas. Ara cal pantaissar sus Mart.

  • 0
  • 0
Guilhèm Thomas Tolosa
1.

I a tanben un filme que torna crear las condicions de mòrt sus la planeta Mars :

https://www.youtube.com/watch?v=Z5TqD5xf0ic

Una creacion espectaclosa qu'es estada possibla gràcia als darrièrs desvolopaments tecnics en matèria d'animatronics.

  • 1
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article