Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Daufinat

Un elegit FN prepausa de recuperar las dents en aur dels ròms

Lo conselh municipal de Fontana, una vila arpitana del Daufinat, tractava las dificultats ligadas a l’aculhença dels ròms sus l’aglomeracion de la vila

| CORLIN
Franck Sinisi, elegit del Front Nacional a la comuna de Fontana (una vila arpitana del Daufinat), prepausa de recuperar las dents en aur dels gitanos, çò rapòrta Le Dauphiné Libéré. Lo conselh municipal de la vila tractava las dificultats ligadas a l’aculhença dels ròms sus l’aglomeracion de la vila, e lo cònsol màger demandèt l’implicacion de la metropòli, del departament e de l’estat. La responsa de l’elegit ultradrechista foguèt digna de son ideologia: “Per lotjar los ròms, pensi que i poiriá aver un autofinançament. La metropòli lor deuriá pagar lo dentista... per tal de recuperar lors dents en aur”.
 
L’extraccion de las dents en aur èra una practica abituala dels camps d’extermini nazis. Après las tuariás collectivas dins las cambras de gas, los òmes del Sonderkommando devián retirar los cadavres, los rasavan e recuperavan las dents en aur abans de los getar dins los poses o lo forn crematòri.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article