Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Reclaman que torne lo breton a la television dins lo departament del Léger Atlantic

En abril de 2002, cessèron las emissions en breton dins aquel departament breton restacat dempuèi 1982 a la region dels Païses de Léger

Per lo 7n còp, lo collectiu “Brezhoneg er skinwell” (De breton dins ma tèle) s’amassèt dissabte passat a Sant Nazer/Saint-Nazere per reclamar de programas en breton dins lo departament nomenat Léger Atlantic. D’efiech, las emissions en breton cessèron en abril de 2002 aprèp 30 annadas de difusion. Atal, lo departament es encara mai isolat a respècte dels autres departaments bretons de la region nomenada Bretanha. Lo departament del Léger Atlantic foguèt incorporat a la region nomenada Païses de Léger, e doncas tirat de la region Bretanha, en 1982.
 
L’amassada se tenguèt a l’escasença de la ceremònia dels “Prizioù” (prèmis) que recompensan los melhoras creacions en breton de l’an. Aquela ceremònia aviá luòc a Lannuon (Treger).
 
 
 
 
Fabien Lecuyer
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
1.

Aprés de molts d'ans de breton a la tele, resulta que los ho levaren, una grossa putada. Atal es coma los crancs de la mar, que quan caminen van cap enrera. Cal se bolegar solide de manera contundenta contra aquesta marginacion esdevenguda aprés un periode de normalitat que la podien veire.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article