Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: tròp urputs, los Tigres!

Dobla aficha aqueste dissabte 1r d’abril a Brutus: Lesinhan/Dragonets en Elèit 1 (15h) e Dragons Catalans/Gats-Fèrs de Wakefield  en Superliga (18h)
Dobla aficha aqueste dissabte 1r d’abril a Brutus: Lesinhan/Dragonets en Elèit 1 (15h) e Dragons Catalans/Gats-Fèrs de Wakefield  en Superliga (18h)
Lo cambiament d’ora mena qualques esquipas a èsser en avança e d’autras en retard. E quand se sap l’importància del cronomètre per mesurar la durada de las partidas!
 
Superliga: novèla decepcion catalana
 
Pas de miracle a Castleford: al cap de 12 minutas, los Dragons menavan 14-0 e puèi, la maquina s’arrestèt e los Catalans perdèron (un còp de mai): 43-26.
 
Dijòus, Wakefield, que jogarà dissabte a Brutus, batèt Leigh: 28-24. Quatre partidas se debanavan divendres: Leeds ganha a Huddersfield: 28-12; Salford va passar un 46-10 a Widnes; los Lops de Warrington pèrdon encara: 31-6 a St Helens; Hull-FC capita de ganhar a Wigan: 22-20 ont Escarré manca la transformacion de l’egalitat.
 
En Championship, lo Tolosa Olimpic capita de s’impausar cò de l’un dels gròsses de la competicion: los Featherstone Rovers: 34-26. Novèl viatge en Anglatèrra aqueste dimenge 2 d’abril: partida de jogar a Rochdale.
 
 
NRL: Las Làmias manjan las Anguilas
 
En Austràlia, los campions (las Làmias de Cronulla) se mòstran sens pietat per Parramatta: 20-6. Los Poletons ganhan lo dèrbi de Sudney contra los Lapinons: 20-6 e prenon lo cap del classament en companhiá de la Tempèsta de Melbourne(venceira cò dels Tigres de l’Oèst: 22-14). De notar, las largas victòrias de Penrith sus Newcastle: 40-0 e de Manly suls Dògols: 36-0.
 
 
Elèit 1: partida al cotèl a Avinhon
 
Aqueste dissabte, en tèrra provençala, la partida foguèt plan disputada entre Avinhon e los Canaris de Carcassona. Los vesitaires menèron 10-0, mas Avinhon passèt davant a 7 minutas de la fin: 15-10. A la 77a minuta, l’arrièr Miloudi tustava al pè al ras de la pelena e lo centre Vincenç Albèrt èra lo primièr a puntar. Gressèque transformèt e Carcassona ganhèt: 16-15!
 
A Vilanòva, Palau resistiguèt una ora abans de s’inclinar 30-10. A Albi, los Bròncos tolosans obtenguèron lor quatren punt de bònus defensiu de la sason en perdent 32-20.
 
Dimenge, dins la partida cap d’aficha, los limosencs passèron a la molineta los Dragonets: 50-22, alara que Lesinhan s’envolava dins lo darrièr quart d’ora fàcia als Orses de Sent Gaudenç: 72-26.
 
Al programa de la primièra dimenjada d’abril: dissabte, Lesinhan-Dragonets se jogarà a Brutus en dobertura de la partida de Superliga; Carcassona reçauprà Vilanòva e Limós jogarà a Tolosa; dimenge, se jogaràn St Gaudenç-Avinhon e Palau-Albi.
 
 
L’emocion al rendètz-vos
 
Lo còp passat, vos anoncièrem la mòstra dels Archius Departamentals de Tarn sul XIII. Bravament de mond prenguèron part a l’estrena aqueste divendres 24. A costat dels panèus de las explicas claras que mesclan lo raconte seriós e d’istorietas agradivas, se pòdon descobrir las afichas vièlhas, los balons de cuèr a 4 panèus, los crampons d’un còp èra, los malhòts de la primièra Copa del Mond… Una cabussada dins l’istòria granda e pichona de nòstre espòrt popular que justifica per caduna e cadun un passatge per Albi d’aicí lo 17 de junh!
 
 
Preparar deman
 
Los sovenirs, aquò es plan, mas cal tanben pensar a deman. E lo Challenge Grégoire, organizat per la MJC-Carcassona XIII, que ramosèt 1200 mainatges aqueste dimenge al pè de Ciutat es un bon exemple de l’òbra de menar per la formacion dels joves tretzistas.
 
 
 
 
Alan Roch
 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article