Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Montpelhièr: expulsan los esqüataires del cinèma Royal

La justícia donèt la rason als esqüataires en agost passat, mas los proprietaris, que vòlon transformar lo sit en un immòble d’apartaments, engatgèron una procedura d’expulsion

| Le Royal Occupé
La cort d’apèl de Montpelhièr comuniquèt ièr als esqüataires del cinèma Royal de Montpelhièr, qu’avián 48 oras per quitar los locals. La justícia aviá donat rason als ocupants en primièra instància, en afirmant que “lo drech al lotjament preval sul drech a la proprietat”. Mas los proprietaris engatgèron una procedura d’expulsion.
 
Barrat en genièr de 2015, los proprietaris d’aquel cinèma avián l’idèa de lo transformar en immòble d’apartaments, dins l’encastre d’un projècte immobilièr qu’intrava dins la renovacion de la carrièra de Bossairòlas, tot près de la Plaça de la Comèdia, en plen centre de Monpelhièr. Mas per o poder far, lor caliá fòrabandir los ocupants del sit, e per aquela rason faguèron apèl a la justícia lo 2 d’agost passat. La justícia alavetz donèt la rason als esqüataires. Mas ara seràn expulsats.
 
L’esqüat aviá tornat reviscolar lo pus vièlh ecran de Montpelhièr en tot venir un espaci alternatiu de cultura e de reflexion dobèrt a totes. I an projectat de filmes de contengut social e de documentaris... e quitament i avián fach un concèrt de cant polifonic occitan en amassant dos centenats de personas.
 

 
 


abonar los amics de Jornalet



 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
1.

Los ocupas s'ho munten força ben, fora pagar la casa , fora pagar loguer, fora pagar la renda, tot per els.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article