Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: lo referendum independentista marca la fèsta de Sant Jòrdi

Lo Pache Nacional pel Referendum pren uèi las carrièras per aumentar lo nombre d’aderents

Uèi dimenge, 23 d’abril, mentre que la presidenciala francesa atira l’atencion de la majoritat dels occitans, se celèbra la fèsta de Sant Jòrdi. D’un costat es lo jorn internacional del libre, mas es sustot una jornada fòrça especiala en Catalonha, que nòstre país fraire s’emplís d’estands de libres, d’escrivans que signan e de mond que s’ofrisson un libre e una ròsa en tot festejar lo jorn de l’amor e revendicar la cultura. Aquela jornada se seguís fòrça en Occitània, mai que mai en Aran ont cada annada se legís de tèxtes literaris en occitan al pè del monument a la lenga, a Vielha.
 
Mas en Catalonha, ongan, la jornada es marcada pel referendum independentista, que lo govèrn de la Generalitat assegura que se tendrà ongan e que l’estat espanhòl insistís per l’enebir. Lo nomenat Pache Nacional pel Referendum pren uèi las carrièras per aumentar lo nombre d’aderents. Aquela assemblada de politicians, de la societat civila e d’agents socials, a aperaquí 4000 adesions e es a pilotar lo referendum d’independéncia de Catalonha e Aran que se deu tenir ongan.
 


 
abonar los amics de Jornalet
 




 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
1.

Barça 7, Ossassuna 1. Visca l'Ossassuna que me caden molt ben. Ep ! e Visca el Barça !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article