Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ongria a ja bastida sa segonda barralha sus la frontièra amb Serbia

Segon Orbán, “a 155 quilomètres de longor e tres mètres de nautor e es capabla d’arrestar quina molonada que siá”

| Lifegate
Lo primièr ministre d’Ongria, Viktor Orbán, anoncièt divendres passat que la barralha bastida sus la frontièra amb Serbia èra acabada. La barralha “a 155 quilomètres de longor e tres mètres de nautor e es capabla d’arrestar quina molonada que siá”, çò diguèt Orbán a la ràdio publica. Orbán profechèt de l’anóncia per defendre una politica migratòria mai restrictiva dins l’Union Europèa.
 
Lo govèrn ongrés a despensat aperaquí 120 milions d’èuros per far aquela segonda barralha e un campament per estremar los demandaires d’asil.
 
Ongria aviá ja una barralha facha amb de fil Dannert (tanben nomenat concertina). La bastiguèt en 2015 dins l’encastre de la crisi dels refugiats.
 
E mai se la pression sus la frontièra amb Serbia es fòrça inferiora que fa dos ans, las fòrças de seguretat ongresas an empedit que de centenats de personas travèrsen cada jorn aquela linha.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
2.

Los banquer privats de l'UE amb l'ajuda de la dreta, foten afaires per raubar als trabalhador d'arreu, se hi van molts d'emigrants, els encantats perquè tendren man d'obra barata.

  • 0
  • 0
lo punt de vista de Sirius
1.

an ben rson lo poble on garés de bastir una tala baranha ai frontieras exterioras d'Europa, bord que lka Serbia fai pas encara partida de l'Europa. Una tala construccion ei doncas absoludament legala. Se l'europa arriba pas à se protegir amb la seguritat de sei frontieras en Greça, en Italia e en Espanha, es condemnada à ben lèu s'esfondrar dins l'afaire de mens de dètz ans

  • 3
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article