Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Manchester: l’Estat Islamic se revendica autor de l’atemptat en contradisent la version de la polícia

Segon la polícia, un kamikaze se seriá immolat en fasent petar una bomba artisanala. Lo bilanç es de 22 personas mòrtas e d'una seissantena de nafradas

L’autoproclamat Estat Islamic (EI) se reclama l’autor de l’atemptat d’aqueste diluns de ser a Manchester qu’a tuat 22 personas e n’a nafradas una seissantena. Segon un comunicat que l'a publicat a miègjorn l’agéncia d’informacions Amaq, restacada als terroristas, l’EI revendica l’atemptat en afirmant que se faguèt amb divèrsas bombas e que i aguèt pas cap de kamikaze que s’immolèsse. Lo comunicat l’an difusat a travèrs del ret social Telegram e se n'es pas pogut verificar l’identitat.
 
Aquela revendicacion contraditz la version de la polícia, confirmada per la primièra ministra britanica, Theresa May, qu’assegura qu’an identificat l’assalhidor, justament un suicidari que s’immolèt dins l’estadi Manchester Arena en fasent petar una bomba artisanala que portava estacada.
 
D’un autre latz, la polícia a detengut un jove de 23 ans presumidament restacat a l’ataca.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
7.

Esperam encara la declaracion de l'Estròsi sus l'ineficaitat de la polícia e la responsabilitat de Hollande dins l'attentat.

  • 1
  • 0
Francesc Palma
6.

La policia dis lo que vol lo govern. Mas encara que sia un jove nascut a a la Gran Bretanha segurament en una barriada marginal, ho ha reivindicat l'EI, e reivindica l'EI, doncas que los que los enviaren coma mercenaris a Siria, ara han canviat e los bombardejan. Cal acabar amb aquesta cola de delinquents criminals qu' ara es creuen haver un estat propi l'EI fait a base de terrorisme.

  • 5
  • 0
Lo Muòl Carpan city
5.

#3 Sem "d'assallis doux"

  • 3
  • 0
écr.l\'inf. (Voltaire)
4.

#3 Mistral inventa de mots que fote puei dins son diccionari, pren lo mot assaliador o assalhido que figura dins l'Honnorat provesit de v.l. vieille langue per lo primier e anc.béarn. per lo segond e vaqui qu'espelis un assahidou que degun compren e s'unh co disi assalhènt totis comprenon, lo catalá lenga de communicacion esita pas una segonda de substituir ai tèrmes medievaus lei modèrnes qu'ailàs sovent semblan au castilhan, tanbèn se comprenon

  • 2
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article