Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: Occitània es a l’onor dins lo festenal EVA

Lo festenal se vòl sarrar de la cultura occitana, que la considèra coma pròcha tant dins l’espaci coma dins la lenga, e a organizat aquelas proposicions amb lo Comitat d’Afrairament Occitanocatalan (CAÒC)

| Mirabèl Musica Occitana
Comença deman a Sant Sadurní d’Anoia (Catalonha) la 13a edicion del festenal En Veu Alta (EVA) qu’ongan a l’accent occitan. Lo festenal consagra dètz jorns a la narracion e la tradicion orala contemporanèa e prepausa per tot lo país de Penedés 44 eveniments de diferents formats e estils.
 
L’inauguracion del festenal la farà la còla de Mirabèl amb un balèti que prepausa un viatge instantanèu devèrs una fèsta endacòm en Occitània, amb la tòca de far susar los dançaires e d’ofrir una descobèrta del país nòstre a totes los espectators.
 
En mai d’aquò, l’8 de junh se presentarà lo documentari entitolat Lo viatge, que mòstra la caminada de 1300 quilomètres que se faguèt de las Valadas fins a Aran en 2009 per demandar a l’UNÈSCO que la nòstra lenga foguèsse patrimòni immaterial de l’umanitat. Lo filme serà precedit d’un parladís sus l’actualitat e l’istòria d’Occitània.
 
Atal la còla de l’EVA se vòl sarrar de la cultura occitana, que la considèra coma pròcha tant dins l’espaci coma dins la lenga, e a organizat aquelas proposicions amb lo Comitat d’Afrairament Occitanocatalan (CAÒC).
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article