Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo PP espanhòl exigís d’Estònia que s’exprimisca “fermament” contra la reconeissença d’una Catalonha independenta

Estònia tendrà la presidéncia de l’UE a partir del 1r de julhet, e lo PP fa pression suls principals dirigents d’aquel país

| Grop del Partit Popular Europèu
Lo Partit Popular (PP), que ten a l’ora d’ara lo govèrn de l’estat espanhòl, a exigit al govèrn d’Estònia que se manifèste “fermament” contra lo procès d’independéncia de Catalonha e Aran. Estònia prendrà la presidéncia de l’Union Europèa lo 1r de julhet que ven, e la setmana passada una delegacion de deputats e eurodeputats estonians se gandiguèt a Barcelona e rescontrèt lo president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
 
Lo pòrtavotz del PP espanhòl, Esteban González Pons, qu’es tanben vicepresident del grop popular europèu a l’Eurocambra, rescontrèt dimars passat a Tallin lo primièr ministre d’Estònia, Juri Ratas; la presidenta, Kersti Kaljulaid, e lo president del Parlament Europèu, Antonio Tajani. González Pons lor expliquèt los plans de la Generalitat de Catalonha de convocar un referendum d’autodeterminacion e los avertiguèt sus una eventuala proclamacion unilaterala d’independéncia.
 
En mai d’aquò, González Pons, exigiguèt dels representants del govèrn estonian “qu’[expliquèsson] la realitat que la [rescontrariá] Catatalonha” en remembrant que “s’un territòri quita unilateralament un estat al qual aperten, demòra automaticament fòra l’Union Europèa”. Dins aquel sens, González Pons afirmèt que “lo plan independentista de Puigdemont e sos sòcis es pas solament un atac contra la legalitat d’Espanha, mas tanben un atac e una provocacion contra tota l'UE, perque Espanha es una part substanciala d’Euròpa”.
 
Segon un comunicat del PP, “González Pons a explicat la situacion que viu Espanha davant la convocacion del referendum e la menaça d’una declaracion unilaterala d’independéncia”. A mai, lo pòrtavotz espanholista en Euròpa a demandat “fermetat a la presidéncia de l’UE que ven per afrontar aqueles faches en cas que se produgan”. Segon lo deputat popular, la Generalitat es a “planificar un Brexit dins Espanha fòrça mai dur que lo Brexit britanic de l’UE”.
 
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
6.

Això de les dreters no ho entenc, però mes el fet de que Europa s'alia amb el falangisme mes fanàtic, això que diuen, es propi d'aquell que Europa no va gosar eliminar, i ara al cap de 70 anys ho volen fer amb nosaltres.
Es curiós, com evoluciona em Mon, als Catalans, ens han abandonat, i envaït Europa forces vegades, i sense cap mena d'escrúpol ara hi tornen. Es que ni n'hi ha hagut prou amb Bòsnia, o Kosovo?
És que no llegeixen història? Es que importa mes un Páis corrupte, que una Nació, històrica i a mes bona?
Que s'ho mirin però ara ja no em miro Europa aigual.
Visca la Terra...Lliure! Ah, i despertaferro!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 3
  • 0
Ernèst Guevara Jr.
5.

#2 O faràn quora seràn passats a esquèrra. Risca de préner encara un pauc de temps, per çò que ne sabi…

  • 3
  • 0
Juan Elche
4.

Gran lengua el occitano, es muy interesante ver como comprendo el 90% del texto, quizás sea también porque sé catalán y francés.

  • 2
  • 0
francesc palma
3.

Cap estat del mond pot anar contra los drets universals de l'ONU. E tots los governs del mond han de respectar los drets internacionals de las Nacions Unida.

  • 1
  • 0
Felip Martèl Montpelhier
2.

Bon, quora çò que sobra dau PSOE, amb Sanchez, se decida enfin, amb Podemos e IU e d'autres, a voter una mocion de censura (o l'equivalent locau) contra los neo-franquistas, qu'aien enfin de temps per s'occupar de respondre a la justicia sus l'afar Gurtel ?

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article