Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tornarmai una ataca a Londres, a qualques jorns de las eleccions

Nòu personas son mòrtas, dont los tres presumits assalhidors

Nòu personas mòrtas, dont los tres assalhidors, e una cinquantena de nafrats: es lo tragic bilanç d’un atemptat que se tenguèt ièr a Londres. Una camioneta se roncèt suls pedons près del Pont de Londres e puèi anèt devèrs Borough Market, aquí los agressors ataquèron lo mond amb de cotèls. Sul pic la polícia fusilhèt los tres assalidors e los tuèt.
 
La primièra ministra Theresa May es tornada a Londres e a convocat una reünion d’urgéncia del comitat COBRA, que pren en carga l’enquèsta de l’atemptat. L'ataca s'es debanada a sièis jorns de las eleccions.
 
La polícia intrèt dins divèrses bars e pubs en obligant lo mond de jaire al sòl, coma se o pòt veire dins lo vidèo que seguís:
 

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Quantas bombas auran d'esclatar
Abans de poder veire-i clar.

Quantas guerras s'auran de far
Abans qu'arribe la patz

Quantas messurgas nos hauran de dir
Abans de saber la veritat

Acò amics mieus l'anomenan democracia
Mai es una terrible dictadura.

  • 0
  • 0
francesc palma
1.

La primiera ministra parla,que cal acabar amb lo terrorisme intern. Mas lo terrorisme que han portat los servicis secrets d' UK e la cia a Siria, al Paquistan, ... d'aqueste en parla pas. Cal acabar amb tot lo terrorisme de l'EI, ja sia a l'UE coma a l' Orient Mejan. E per acò, cal acabar amb l'ajuda a l'EI. E cal la Patz a Síria, a l' Afganistan, etc. E daissar las guerras imperialistas per levar a los governs que son aliats de Rúsia e pas de la cola dels eeuu e l'OTAN, coma Al Asat de Siria que jamai ha fait un atac terrorista contra Europa.

  • 5
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article