Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Es tornat Thomas Pesquet, lo fotograf de l’espaci

L’astronauta normand, e son companh de mission Oleg Novitski, tornèron divendres après sièis meses dins l’Estacion Espaciala Internacionala

| NASA Johnson
L’astronauta normand, Thomas Pesquet, es tornat de l’Estacion Espaciala Internacionala (ISS) après una mission de sièis meses dins l’espaci amb lo comandant Oleg Novitski. Aterrèron divendres passat en Kazakhstan après un viatge de tres oras de descisa dins la nau Soyuz.
 
Pesquet s'es fach conéisser dins los rets socials per las impressionantas fòtos qu’a fachas. Dins aquel sens, en març passat nos estonèt amb una impressionanta fòto de Tolosa.
 
Pesquet a explicat a travèrs dels rets socials qu'aqueles sièis meses a bòrd de l’EEI son estats una aventura fantastica e la melhora experiéncia de sa vida. “Es ora de tornar sus la planeta!”, çò diguèt sus Twitter.
 
Amb sa mission, Pesquet nos a daissat un album fotografic subrebèl de divèrsas vilas e territòris de la planeta. En mai d’aquò, l’astronauta n'a tirat de leiçons e d’experiéncias vitalas. Dins lo vidèo que seguís, el perpensa a prepaus de la vida sus la Tèrra.
 





abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Des de l'espai se vesen pas las fronteras, se vesen pas los que pensan continuament en far guerras per invadir los altres paisos e raubar- los tot lo que tengan. Se vese la bolha blava amb sos nibuls blancs que la potonan.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article