Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo terrorista de Manchester aviá participat al reversament de Qadhdhafi en Libia

Son paire, Ramadan Abedi, foguèt engatjat pel servici britanic d’entresenhament militar MI6

| BBC
Lo terrorista kamikaze de Manchester, Salman Abedi, auriá participat amb son paire, Ramadan Abedi —qu’es agent del MI6—  al reversament del govèrn de Muammar Al Qadhdhafi en Libia, segon çò qu’a desvelat la BBC.
 
En 2010, lo Reialme Unit de David Cameron e la França de Nicolas Sarkozy signèron los Acòrdis de Lancaster House de cooperacion militara entre los dos estats. S’engatjavan alara a cabussar la Yamahiria Aràbia de Libia, comandada per Al Qadhdhafi. L’operacion, coordenada per l’OTAN, se basava al començament sus l’emplec de fòrças terrèstras compausadas per d’unitats d’Al Qaida que jonguèron de combatents de Misrata.
 
Ramadan Abedi foguèt engatjat per l’MI6 britanic e evacuat devèrs lo Reialme Unit. Puèi lo tornèron mandar en Libia per participar a l’operacion de reversament de Qadhdhafi e de destruccion de son sistèma politic e, de fach, de l’estat libian. Son filh Salman, qu’alara aviá 16 ans, participèt a l’operacion al costat de son paire.
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Trebalhant amb Al Qaida los serveis secrets anglesos. Es atal, e molt mais.

  • 0
  • 0
Pirolet
2.

Seguida del títol: lo Sarkòzy e lo Bernard Henri Lévy tanben! D'aquí (aquela aliança “objectiva”, coma disián los cambaradas) lo pastís qu’avèm ara en Líbia.

  • 5
  • 0
Pirolet
1.

Seguida del títol: lo Sarkòzy e lo Bernard Henri Lévy tanben!

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article