Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Escòcia: Sturgeon a ajornat los plans per un segond referendum d’independéncia fins que se resòlga lo Brexit

La primièra ministra escocesa se vòl consagrar a luchar contra un Brexit dur e ditz que caldrà veire quin n’es lo resultat abans de far lo referendum

La primièra ministra escocesa e cap del Partit Nacional Escocés (SNP), Nicola Sturgeon, a anonciat al parlament qu'ajorna sos plans per convocar un segond referendum d’independéncia entrò que se conclugan las negociacions del Brexit durant la davalada de 2018. Ara Sturgeon ditz que se vòl consagrar a luchar contra un Brexit dur e ditz que caldrà veire quin n’es lo resultat abans de far lo referendum.
 
La volontat de Sturgeon èra de convocar un segond referendum d’independéncia per l’auton de 2018, mas la pèrda de 470 000 vòtes dins la darrièra eleccion foguèt una revirada per aqueles plans, puèi que voliá convocar lo referendum abans la formalizacion del Brexit e aital mostrar a Euròpa la volontat d’Escòcia de se manténer dins l’UE.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
4.

Que no s'ho pensin, com mes aviat lliures, millor!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
3.

Cal esperar. E quan hagin passat uns ueit o detz ans, tornari.

  • 6
  • 0
Septime Grèu de Grèu
2.

#1 Fau comparar aquò qu'o pòt èstre. E saupre que la C.Delga es ren qu'un serviciau dau poder parisenc. Sufis de vèser sa sotmession servila e ninòia au Napoleon-Macron aprèp l'aver estada au jà-passat Manolo Valls.

  • 14
  • 0
La Trèva del Larzac Rajal del Gòrp
1.

Pas a dire, a quand mèsma mai de vam e de còr al vèntre que la Delgà aquèla Nicola Strugeon ! Maximum respièch !

  • 13
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article