Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Aso Saqzi, la jove gojata curda que lucha contra l’Estat Islamic

La BBC s’es integrada a una milícia femenina dels peshmèrgas e a enregistrat un vidèo en 360 grases

| BBC
De milièrs de femnas curdas se son engatjadas a luchar contra l’autoproclamat Estat Islamic amb l’armada dels peshmèrgas. Una milícia que son nom vòl dire “los qu’an pas paur de la mòrt” e qu’a de divisions femeninas.
 
La BBC s’es integrada a una d’aquelas divisions e a enregistrat l'istòria d’Aso Saqzi, una filha de dètz e sèt ans que fugiguèt Iran per s’engatjar amb los peshmèrgas, per combatre la menaça jihadista.
 
Lo vidèo, enregistrat en 360 grases, mòstra la vida de las milicianas dins un campament de peshmèrgas dins las montanhas aridas de la region autonòma del Curdistan iraquian. Dins los images se pòt veire Saqzi a preparar son fusilh, s’entraïnar e practicar lo tir abans d’intrar al combat.
 
En seguida podètz veire lo vidèo, l’opcion 360°  es compatibla solament amb cèrts navigadors coma Chrome.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo raiòu Cevenas
4.

En mai d'èstre polidas, son coratjosas, coma o son totjorn estadas las femnas dinc l'Istòria e maugrat tot aquò endurat per la fauta dals mascles sovent.
Cranhisse que lo comentari d'"Enric Mala tèsta" devinhe la seguida de tot aquò...

  • 1
  • 0
Lo cagadiu
3.

Espèri qu’auràn guanh, i sia un diu o pas.

  • 4
  • 0
francesc Palma
2.

Aquestas femnas que luitan per defensar son país son una heroinas, que Dieu las ajudi.

  • 4
  • 0
Enric Mala Tèsta
1.

Lo vidèo, enregistrat en 360 grases, mòstra la vida de las milicianas dins un campament de peshmèrgas dins las montanhas aridas de la region autonòma del Curdistan iraquian. E ara, demòra pas a la BBC qu'a integrar a 360 grases las milícias estatalas trucas encargadas de l'erradicacion dels ciutadans combatants cruds, femnas tant coma òmes, tre qu'auràn aturats los salafistas, del temps que la comunautat internacionala se'n lavarà las mans…

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article