Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Reclaman las bilhetas de vòte en occitan en Catalonha tota

Lo CAÒC crei que lo referendum del 1r d’octòbre venent es un eveniment pro important per que los araneses que demòran fòra de la Val d’Aran pòscan exercir lor drech de vòte en lenga nòstra

Lo Comitat d’Afrairament Occitanocatalan (CAÒC) exigís que las bilhetas de vòte del referendum sus l’independéncia que se tendrá lo 1r d’octòbre venent  en Catalonha e Aran sián en occitan tanben en Catalonha tota. Davant la possibilitat que s’estampen en occitan sonque las bilhetas de vòte per Aran, lo CAÒC a mandat una letra a totes los deputats independentistas en lor sollicitant de modificar d’urgéncia l’article 7.1 de la Lei del Referendum. Aquel article establís que las bilhetas seràn en occitan, catalan e espanhòl solament en Aran, del temps que seràn en catalan e espanhòl dins la rèsta del territòri.
 
Lo CAÒC crei que lo referendum del 1r d’octòbre es un eveniment pro important per que los araneses que demòran fòra de la Val d’Aran pòscan exercir lor drech de vòte en lenga nòstra, segon la lei.
 
Dins aquel sens, lo CAÒC soslinha als deputats qu’“ara que Catalonha es a mand de bastir una nòva Republica, que tracte pas la lenga d’Aran coma Espanha a maltractat la lenga dels catalans”.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article