Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un grop de xenofòb confond los sètis d’un autobús amb de femnas amb burqa

Faguèron servir un imatge de las siloetas sornas de sièis sètis inocupats d’un autobús en l’interpretant coma sièis femnas vestidas de burqas, e los messatges racistas proliferèron

Un grop racista norvegian de Facebook, que ten mai de 13 000 seguidors, se serviguèt de la confusion que la presentava un imatge publicat sus Internet per propagar de comentaris racistas e desagradius. L’imatge presentava las siloetas escuras de sièis sètis inocupats d’un autobús, mas aquel grop racista norvegian del ret social l’empleguèt en interpretant que s’agissiá de sièis femnas vestidas de burqas, e los messatges xenofòbs proliferèron: “Aquò es esglasiant”,  “Sabèm pas pus se son d’òmes o de femnas”, “Se pòt pas jamai saber qual es jos aquò”, “Poirián èsser de terroristas amb d’armas”, “Las cal expulsar de nòstre país”...
 
La publicacion venguèt virala, segon çò que rapòrta The Washington Post, sustot après que l’aguèt partejada lo publicista norvegian Sindre Beyer amb lo tèxt: “Çò que se passa quand se publica una fòto d’un autobús inocupat dins un grop de Facebook afastigant e gaireben totes creson de veire un molon de burqas”.

 

 
L'usatgièr que publiquèt l’imatge reconeguèt que se tractava d’una badinada: “Pensèri a la diferéncia entre la critica legitima de l’immigracion e la xenofobia cèga”, çò diguèt a Nettavisen.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Es una bona trobada, realament pareissen uns seients de bus de color balau, almanco en aquesta foto.

  • 0
  • 0
Mèfi! 31
2.

Es una brava colhonada atraparacista e trufaburqa, del tresen grad ...

  • 2
  • 0
Pirolet
1.

Emai la de davant drecha, la qu'aganta la barra, s'es pintada una ongla. Faròta, vai!

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article