Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo reüssit messatge antiracista d’Obama sus Twitter

La fiulada de l’èx-president estatsunidenc contra la violéncia de Charlottesville ven la pus agradada de l’istòria de Twitter

L’èx-president dels Estats Units, Barack Obama, publiquèt de messatges sus Twitter après los incidents a Charlottesville, ont revendica l'importància que la societat aprenga a aimar e non pas a téner en òdi, en citant de frasas de Nelson Mandela. Dins un de sos messatges, ditz: “Degun nais pas en asirant una autra persona per la color de sa pèl”.
 
Aquela fiulada obtenguèt mai de quatre milions de “m’agrada”, çò que fa d’ela la mai agradada de l’istòria de Twitter.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi! 31
5.

Question de lenga: reüssit
Reüssir < reuscire (italian) < re-exire (latin) = tornar sortir
Reüssita(?) = èxit (catalan) = éxito (castelhan)

Lo mot es passat pel francés de l'italian al un occitan.
Se que de non, seriá reeissit/reeishit.
E capitat, perqué pas.

Aqueste occitan, es correct o pas?
En patés, es correct normalament
Ièu, lo fariái pas servir a l'escrich.

  • 1
  • 0
lachaud
4.

#1 I a qu'una religion dins lo monde: l'obeissença a un cap, una ierarchia, una religion, una teoria que siaja laica o non; l'òm tròba totjorn a justifiar a de que l'òm crei e que l'autre es pas coma fau; l'òm vei totjorn la palha dins l'uelh daus vesins mas pas la pan que portan.

Sem dins una pensada piramidala dominada per l'argent e per Satan. Es temps de prener coma mestre l'amor incondicional de tot çò que viu, de tot çò qu'a estat creat, Las meditacions per la patz, la tolerença, lo respect de e de l'autre se developan sus internet. Lo libre d'Alexandre Rougé : "les cathares-700ans apres" en parla. mas, i a tanben sur internet las videòs de Michel Deseile, aquelas de Sofia Rielh sus lo grand changement e plan d'autres.

  • 1
  • 1
lachaud
3.

I a ren de pus brave qu'un efant blanc e un efant negre, mas quand chau los elevar , i a pus degun.
Obama , brave tipe? Mas, sos sa presidença i aguet pas grand cambiament emben la politica de Bush o de Clinton.

  • 4
  • 3
Lo Cagadiu
2.

#1 Lhèu que òc mes n’ei pas lo subjècte. Aqueth tweet que remanda au problèma deu racisme, pas deu jihadisme.

  • 4
  • 1
azemar lo negre
1.

farai respectuosament observar a l'ancian president deis Estats-Units que s'ei ben verai que deguna persona ei nascuda amb l'odi -asirança_ per la color de la peu, per quant a la religion, es diferent que dins leis escolas coranicas en de milions d'enfants li ensenhan una religion-la pus con de totis-dixit Houellebecqu-onte lo bon Dieu personly recomanda dins de nombros versets de tuar leis infidèus e d'unei seguisson lo consèu estrambordats dins un rèire-fons de fanatisme que denoncian pas lei musulmans supausats moderats, bord que son cresents e qu'ei marcat dins lo Libre Sant

  • 4
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article