Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCarcassés

Escritura 2017: pintura, istòria, poesia e television al programa

La manifestacion se dobrirà a l’Ostal Sirventés de Carcassona aqueste dijòus 31 d’agost

Lo rescontre amb Miquèla Stenta lo dijòus 21 de setembre a l’entorn de la vida e de l’òbra de Marcèla Delpastre serà un temps fòrt d’<em>Escritura</em> 2017
Lo rescontre amb Miquèla Stenta lo dijòus 21 de setembre a l’entorn de la vida e de l’òbra de Marcèla Delpastre serà un temps fòrt d’Escritura 2017
Escritura es un moment de rescontres e d’escambis mes en plaça per l’Institut d’Estudis Occitans d’Aude a l’entorn mai que mai de la literatura occitana o de libres sus Occitània.
 
La manifestacion se dobrirà a l’Ostal Sirventés (79, la Trivala a Carcassona), aqueste dijòus 31 d’agost, a 6 oras e mièja del vèspre, amb l’estrena de la mòstra 2017 de las òbras del Grop Aqüarèla del Cercle Occitan del País de Carcassona. Dimenge 3, a l’escasença de la fièra dels trastes del barri, l’Ostal Sirventés jogarà a “pòrtas dobèrtas” long de la jornada.
 
Los tres rendètz-vos mai literaris seguiràn:
 
— lo dijòus 7 de setembre, a 6 oras e mièja del vèspre, per descobrir, a travèrs de la lectura de qualques passatges, lo libre de Jules Rivals L’âme terrienne (CS-Prod) consagrat a 1907, eveniments contats amb estrambòrd e transformats per l’autor en una epopèa populara.
 
— lo dimècres 13 de setembre, a 6 oras e mièja del vèspre, per parlar de la naissença del movement obrièr a Seta amb Alan Cameliò, autor de l’estudi La Séença a la borsa plata (ed. IEO-Lengadòc) . Un obratge ont, a partir d’una pèça de propaganda anarquista publicada en 1905 per lo carretièr Pascau Verdale, Alan Cameliò descriu l’ambient e l’istòria sociala, economica e culturala d’aquel moment ont, a Seta coma endacòm mai, l’idèa de crear una societat novèla grelhava dins l’èime dels trabalhadors.
 
— lo dijòus 21 de setembre, a 6 oras e mièja del vèspre, per rescontrar Miquèla Stenta, autora de l’obratge Marcelle Delpastre, à fleur de l’âme (cò de Vent Terral) qu’evocarà la granda escrivana lemosina e occitana Marcèla Delpastre per contribuir a la coneissença e a l’espandiment de son òbra bèla (poesia, contes, sovenirs, etnografia,…)
 
Enfin, lo dijòus 28 de setembre, a comptar de 8 oras del ser, en dirècte de Ciutat estant, Òc-Tele rodarà en dirècte una emission consagrada a l’eiretatge dels trobadors a Carcassona.
 
 
 
  
Alan Roch
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ge Cairon Florentin d Albigés
1.

Alan Roch,
Ni per tota l'estima que te pòrti, creses qu'aurias escrich" Leon Còrdas, escrivan lengadocian e occitan..."? D'aquelas passas d'identitat occitana trebolada (amb, en mai, aquela region sonada "Oxitany") nos cal ésser, me sembla, e ieu coma los autres, plan prudents dins l usatge dels mots se volèm pas que los que son al defòra d' una Occitània "centrala"se sentiguen fòra d'Occitània tota, e sabi ben que,tanplan coma ieu e coma tantes nautres, aquò's pas çò que desiras

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article