Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCarcassés

Carcassona: un militant anticorrida nafrat per un taur

Lo collectiu animalista planh que s’arrestèsse pas la corrida durant l’acte de protèsta

| Marie Sanz
Un militant anticorrida lo nafrèt un taur dins l’arena, dimenge passat a Carcassona. Un arrèst prefectoral enebís tot rassemblament dins un vast perimètre a l’entorn de las arenas e dels corrals de Montredon, çò qu’afeblís de mai en mai las protèstas dels collectius animalistas.
 
Dimenge, èra un parelh que s’èran penjats als barris de la Ciutat de Carcassona a 11h del matin amb una bandeiròla que reclamava l’abolicion. Puèi doas autras personas sautèron dins l’arena al començament de la darrièra novillada de la dimenjada en cridant: “Corrida, basta!”. Un dels militants foguèt percutit pel taur e menat a l’espital per de leugièras nafraduras. La polícia arrestèt l’autre militant, una femna, e la menèt al comissariat.
 
“Contràriament a la reaccion normala d’un uman, lo sénher president dels pervèrses arrestèt pas la corrida. Al contrari. Coma se pòt ausir dins lo vidèo, se regaudissián fòrça de veire un dels nòstres al sòl”, çò planh un militant anticorrida sus Facebook en acompanhant son messatge d’un vidèo que podètz agachar en seguida.

 

 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

La tortura als animals es propia de paisos salvatges.

  • 4
  • 0
Donacian
1.

Nos tornan dire de long lo temps que lhor Republica es "una mai indivisibla" e que las leis devon èsser las mèsmas d'en pertot sobre lo territòri de l'Estat francès... Mas quò sembla los geinar gaire quand s'agís de parar una tradicion tant pervèrsa e sannosa coma aquela !

  • 7
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article