Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Referendum en Catalonha e Aran: lo govèrn espanhòl menaça de levar las urnas

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría assegura que lo govèrn espanhòl a ja començat de prene de mesuras per que lo referendum se mene pas a bon tèrme

Lo govèrn espanhòl alça lo ton de sas menaças contra lo referendum d’independéncia de Catalonha e Aran. Al començament de la setmana, lo president Mariano Rajoy declarèt qu’agiriá “amb tranquillitat e fermetat” e que fariá “complir la lei” e que preservariá “l’unitat d’Espanha”.
 
De son costat, sa vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, diguèt dins una entrevista a la ràdio SER que lo govèrn Rajoy “[emplegariá] la fòrça que li dona l’estat de drech” e considerèt que lo referendum èra “un delicte, una illegalitat e un viòl flagrant dels dreches dels catalans”.
 
Dins aquel sens, Sáenz expliquèt qu’empedirián que se placèsse las urnas, e que “las autoritats correspondentas” se’n cargarián. “Explicarai pas a Sénher Puigdemont çò que farai per levar las urnas”, çò precisèt.
 
La vicepresidenta assegurèt que lo govèrn espanhòl aviá ja començat de prene de mesuras per que lo referendum se menèsse pas a bon tèrme.
 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Com veieu, corruptes, estafadors, lladres, tergiversadors, manipuladors, conspiradors, etc.
I ara volen dir que anem contra la llei, i que son no sé quantes coses han dit que som, però ells , es ben clar, que son i que volen.
Ho rebenten tot el que es fa el País, i després n'hi ha que cerquen ponts...si ni tan sols han parlat amb ningú de bo del País.
Com dèiem: els fatxes al clot!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

Lo pp no ha fet pas res per dialogar, una trobada amb Puigdemon i Rajoi abans de l'estiu, res mai. Tot han estat amenacas, son els successors del franquisme. Que ho tenguin present lo PSOE e Podem.

  • 3
  • 0
Ernest Guevara Jr.
1.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría assegura que lo govèrn espanhòl a ja començat de préner de mesuras per que lo referendum se mene pas a bon tèrme : sa majestat de Santamaria a cantada sa cantiga ! Anam pas, çaquelà, daissar lo pòble decidir de la politica. N'i a vertadierament que s'imaginan en democracia !

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article