Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Lo jornalista provençal Albert Mamberti es mòrt a l’atge de 105 ans

Aviá consagrada sa vida entièrament al jornalisme

| DR / La Provence
Lo jornalista provençal Albert Mamberti es mòrt a l’atge de 105 ans, après una vida entièrament consagrada al jornalisme. Mambreti nos quitèt a l’ostal de retirada L’Occitanie de la vila de Cabriés (País Marselhés), çò rapòrta La Provence.
 
Mamberti afrontèt las darrièras annadas de son vielhum amb luciditat e amb una curiositat viva e insaciabla per l’actualitat, per l’art e per las gents. En julhet passat seguissiá encara lo Torn de França e gardèt entrò lo darrièr moment son abituala capacitat d’analisi per legir los jornals.
 
Mamberti comencèt sa carrièra en 1932 a Le Radical, l’edicion del ser de Le Petit Provençal. Puèi coneguèt un brèu passatge a Marseille Libre e venguèt jornalista esportiu de Le Petit Marseillais.
 
Exprimiguèt son talent tanben al setmanièr L’Essor, mas lo mèdia essencial de sa carrièra foguèt Le Méridional, ont intrèt en 1946 fins al moment de sa retirada en 1977.


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article