Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Òc Malhòrca sosten lo referendum de Catalonha e Aran

Lo collectiu occitanista de l’illa que sosten lo Manifèst de Les a fach son assemblada generala

Lo sosten dels abitants de las illas Balearas al referendum de Catalonha e Aran es a créisser de mai en mai. De manifèstes e d’acamps de supòrt an luòc pertot. De soslinhar l’acamp que se tenguèt dijòus passat a Palma.
 
A l’eveniment participèt lo collectiu Òc Malhòrca que i portèt sa revendicacion d’una republica binacionala de Catalonha e Aran. Aquel collectiu a tanben aderit al Manifèst de Les.
 
Òc Malhòrca es la primièra associacion occitanista de l’illa e sa tòca es de i difusar la lenga e la cultura occitanas, e mai de far conéisser la cultura malhorquina en Occitània. Sa quinzena d’associats faguèron lor primièra assemblada generala lo 9 de setembre passat. Demest d’autras causas, Òc Malhòrca a decidir de crompar de libres per la futura Bibliotèca Occitana de Malhòrca, e de metre en marcha la Federacion d’Entitats Occitanistas dels Païses Catalans. 



abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

A la manifestacion per sostener lo referendum d'autodeterminacion, hi participeron unas cent personas, e coma es pot veire hi havia una polida bandera occitana. Brava gent.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article